230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Aktivno 7 požara - Danas stiže ruski helikopter!?

Na području trebinjske opštine večeras je aktivno sedam požara, među kojima ima i novih koji prijete naseljenim mjestima u jednom dijelu Trebinjskih brda.

120826-pozaristemilojevici1

 

Milojevići

Načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić potvrdio je da je novi požar, koji se sa Trebinjskih brda širio prema Trebijovima, kasno večaras presječen čime je spriječeno njegovo dalje širenje i vatra je pod kontrolom.

"Drugi dio požara u rejonu Trebinjskih brda na području Bioci-Bodiroge-Podstraševica spušta se prema kućama", rekao je Ćurić i dodao da su pripadnici vatrogasnih jedinica Trebinje i Lastva, pripadnici oružanih snaga BiH, Civilne zaštite i HET-a, šumari i mještani na terenu. "Pripadnici Oružanih snaga BiH su izuzetno vrijedni i hoće da rade, ali im nedostaje oprema", - navodi Ćurić.

Aktivni su i požari u Starom slanom, na području Diklića, te u rejonu Bobana koji se proširio iz Federacije BiH, kao i požar na Bijeloj gori koji je prešao sa crnogorske teritorije.

Ćurić je istakao da je najavljeno da će po trebinjskim požarištima jutros djelovati helikopter Ruske Federacije koji je stacioniran u Nišu.

Načelnik Regionalnog štaba Civilne zaštite Radoslav Prelo je potvrdio da su i večeras aktivni svi stari požari na području Istočne Hercegovine, ali da su pod kontrolom i da za sada ne prijete naseljenim mjestima.

"Sve raspoložive snage su na terenu i prioritet je da se onemogući širenje vatre prema kućama", rekao je Prelo i dodao da su zbog danonoćnog dežurstva i gašenja požarišta pripadnici službi za gašenje na izmaku snage, ali da se ulažu maksimalni napori da ne strada imovina i stambeni objekti. (Srna/Lokoportal)