230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Aktivna 4 velika požara - Neophodna pomoć helikoptera

"Trenutna situacija na požarištima je pod kontrolom. Imamo 4 velika požara, Trebinjska brda, Bijela Gora, selo Poljice i selo Sedlari u Popovom polju", rekao je za Lokoportal Miodrag Batinić, komandir TVJ Trebinje.

120826-bato1

"Za sada je stabilna situacija na požarištu kod Diklića, ekipe su na terenu, ali situacija nije nimalo optimistična, jer nam se veliki front požara približava iz pravca Federacije, sa Bobanskih brda. Na požarištu Bijela Gora vatru gase pripadnici VD Lastva i čine sve što je u njihovoj moći da spriječe prodor požara do Zubaca, jer ako se probije do Zubaca imaćemo veliki problem", - naglašava Batinić.

"Naše ekipe su već danima na Trebinjskih brdima, imali smo krajnje loše podmetanje požara i trenutno se borimo da taj požar lokalizujemo, kako bi odmorili već iscrpljene vatrogasce, pripadnike Civilne zaštite i dobrovoljce, koji su danonoćno na terenu.

"Na vezi smo sa ljudima iz Banja Luke i iz Sarajeva i imamo u najavi ruski helikopter, koji bi trebao da dođe danas oko 16 sati. Računamo na njega, jer nam je to, za sada, jedina optimistična vijest, da saniramo najprioritetniju stranu požara, kako bi se pregrupisali i odmoriti ljudstvo", - dodaje Batinić.