230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Civilna zaštita: Ugašen požar na području Trebinja

Na području Trebinja ugašen je požar na potezu Grmljana-Sedlara-Poljica-Diklića, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

120827-naprtnjace1

(foto: arhiva)

Požar na Trebinjskim brdima djelimično je aktivan, a u gašenju su angažovani vatrogasci, vojnici Oružanih snaga BiH i mještani.

Na širem području ovog požarišta jutros od 6.00 do 10.30 časova u deset naleta dejstvovao je helikopter Oružanih snaga BiH.

Požar na području Bijele je pod kontrolom i na tom požarištu je jutros u 12 naleta dejstvovao helikopter Oružanih snaga BiH. U gašenju požara angažovani su vatrogasci i demineri Republičke uprave civilne zaštite sa deset vozila.

Na području opštine Bileća aktivan je požar iznad sela Kačanj prema Mekoj Grudi, a u gašenju učestvuju tri vatrogasca sa jednim vozilom, te pripadnici civilne zaštite i mještani.

I dalje je aktivan požar na području sela Zasad, u opštini Bileća, a na terenu su dva vatrogasca sa jednim vozilom i mještani.

Aktivan je požar u selu Davidovići i na planini Sitnici. Ovi požari trenutno ne ugrožavaju objekte.

U toku je gašenje požara koji se širi iz pravca Vučjeg dola na teritoriji Crne Gore prema rejonu sela Baljci u Republici Srpskoj. Vatru gase pripadnici civilne zaštite i mještani. Požar trenutno ne ugrožava objekte.

Aktivan je požar na nepristupačnom terenu na području opštine LJubinje u rejonu Brezovih dola i na području Plana dole-Žabica.

Aktivan je požar na planini Bjelasnici na području opštine Gacko, a izbio je i novi požar na području sela Miholjače, gdje gori nisko rastinje i bjelogorična šuma. U toku je gašenje.

U Nevesinju je aktivan požar na planini Crvanj. Jedan krak ovog požara, koji je juče bio aktivan iznad sela Kovačići, posljednjih sat vremena, usljed jačeg vjetra proširio se prema selu Presjeka.

Drugi krak požara širi se prema selu Humčani. U akciji gašenja angažovani su vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i 22 pripadnika civilne zaštite.

Požar u selu Rogače, takođe, na području opštine Nevesinje, aktivan je i širi se prema mjestima Slat i Lukavac. Akcija gašenja je u toku na području Lukavca, gdje se požar približio kućama na oko 300 metara. Požar gase vatrogasci i mještani.