230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pozovimo broj 1415 za pomoć Miljanu Šapuriću!

Broj 1415 koji je aktiviran početkom avgusta mjeseca, u akciji "POMOZIMO MILJANU ŠAPURIĆU", produžen je za još mjesec dana.

120901-sapurici

Majka Radmila sa Miljanom koji je 24 sata pored boce sa kiseonikom

POKAŽIMO HUMANOST - POMOZIMO NAŠEM MILJANU

Pozivom na ovaj broj darujemo 1 KM i tako svi možemo pomoći našem sugrađaninu da skupi potreban novac za liječenje. Broj 1415 je aktivan do 30. septembra 2012. godine.

Porodica Šapurić iz Trebinja traži pomoć u RS i Crnoj Gori za operaciju trinaestogodišnjeg Miljana. Za transplantaciju jetre neophodno je 200.000 evra.

 

DVJESTA hiljada evra spašava život dječaku iz Trebinja Miljanu Šapuriću (13), koji od rođenja živi sa oštećenom jetrom (bilijarna artezija koja je uzročnik ciroze jetre), čiji spasonosni put vodi preko transplantacije koja se uspješno radi u italijanskom gradu Padova.

Prvu operaciju na jetri Miljan je imao još kao beba od četrdeset dana, drugi put sa šest godina, da bi sada njegovo izbavljenje iz životne agonije bilo na drugoj obali Jadranskog mora. Roditelji otac Dragoljub i majka Radmila traže pomoć svih dobrih ljudi i prijatelja u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

- Rođen sam tu u Crkvicama i zato pozivam moje bratstvenike iz Oputne rudine, Banjana, cijelog Nikšića i Crne Gore da nam pomognu. Znamo da je danas teško izdvojiti evro, ali za spas svog djeteta roditelj pruža ruku pomoći znanima i neznanima. Do sada smo sakupili samo oko 30.000 evra, ali je to nedovoljno. Život našeg Miljana se pogoršava iz minuta u minut i u našoj porodici je prava drama.

Miljan je nedavno proveo mjesec dana na liječenju u Institutu za majku i dijete u Beogradu.

ŽIRO-RAČUNI
ŠAPURIĆI su otvorili dva žiro-računa za uplatu novčane pomoći. Jedan je na ime oca Dragoljuba kod Prve banke Crne Gore 535-0100100138551-07 i drugi na majčino ime kod Hipo-Alpe-Adrija banke a. d. Banja Luka 552115-33630298-24.

- Po preporuci ljekara koji ga prate, savjetovano nam je da Miljan mora što prije na transplantaciju jetre - priča ojađeni otac Dragoljub. - Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja on je 24 sata pod kiseonikom. Tako će moći da živi još samo jednu godinu i zato je transplantacija jetre jedini izlaz. Dva sina smo izgubili, prvog na porođaju, a koji mjesec kasnije i drugog. Bogu hvala ostala su nam još dvojica i ne želimo da ostanemo bez našeg Miljana.

Zabrinuta majka Radmila kaže da sakupljeni novac za njihovog sina znači život.

- Toliko para nismo u stanju sami da obezbjedimo djetetu, pa molimo ljude dobre volje da nam pomognu - poručuje Radmila.- Naš Miljan život provodi na relaciji bolnica - kuća i do sada mu je uzeto sve, od bezbrižnog djetinjstva, igre sa vršnjacima... Kada nije u bolnici, moje dijete vrijeme provodi ležeći u kući, jer mu je zabranjeno da se igra sa drugarima. Živi uz aparate za kiseonik.