230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Akcija: "Zaštitimo djecu u saobraćaju"

Kao i prethodnih godina sa početkom nove školske godine Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi akciju pod nazivom "Zaštitimo djecu u saobraćaju". 

120903-skola1

"U okviru ove akcije. koja je pokrenuta krajem avgusta mjeseca. policijski služenici pojačano rade na kontroli tehničke ispravnosti autobusa koji vrše prevoz đaka, zatim obilaze sve putne komunikacije u blizini škola i provjeravaju stanje ispravnosti signalizacije.

Danas takođe počinje druga faza ove akcije koja se ogleda u pojačanom prisustvu policijskih službenika u blizini škola, odnosno na raskrsnicama i pješaščkim prelazima u blizini škola. Osnovni cilj ovih aktivnosti je da se vozačima ukaže na bezbjednost djece u saobraćaju, te da smanje brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola, kao i da se najmlađim učesnicima skrene pažnja kako da se pravilno ponašaju u saobraćaju", istakao je danas zamjenik komandira policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, Siniša Jovanović. 

120903-skola2

On je dodao da će u okviru ove akcije pripadnici CJB Trebinje u toku mjeseca septembra, u dogovoru sa direktorima i pedagozima škola, održati edukativna predavanja na temu bezbjednosti u saobraćaju.