230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prioritet otvaranje novih radnih mjesta

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk rekao je sinoć na prijemu za novinare, da je ova lokalna zajednica od sankcija i "crne rupe" posljednjih godina prerasla u veliko gradilište, prosperitetan i otvoren grad sa mnogo realizovanih projekata za dobrobit građana.

120906-Novinari

Ćuk je istakao da će prioritetan zadatak gradske uprave u narednom periodu biti iznalaženje mogućnosti za što više radnih mjesta, kao i završetak započetih infrastrukturnih projekata, među kojima i su radovi na istočnoj obilaznici koji treba da počnu danas.

Ističući da je jedan od gorućih problema što na birou ima oko 4.500 lica, Ćuk je rekao da se vodilo računa da u raznim projektima Vlade Republike Srpske posao prioritetno dobiju djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, napominjući da su posljednjim projektom "Prvi posao" zaposleni svi članovi porodica poginulih koji ima višu ili visoku stručnu spremu.

"Bez obzira na situaciju, u posljednjih osam godina uspjeli smo da zaposlimo 4.046 lica vodeći računa o svim kategorijama stanovništva, ali nismo se mogli suprostaviti odluci da 'Novoteks' ide u stečaj tako da je oko 900 radnica otišlo na biro", rekao je Ćuk sinoć na prijemu za novinare.

Ćuk je istakao da Trebinje, iako je ekonomska kriza, nije zaostajalo ni kada je riječ o kulturi i drugim sadržajima, a kao prioritetne projekte čija je realizacija u toku naveo je izgradnju modernog dječijeg vrtića u Gorici, autobuske stanice, asfaltiranje ulica.

"Ponosni smo šta je urađeno u proteklom periodu", rekao je Ćuk i podsjetio na izgradnju lokalne deponije čvrstog otpada gdje će se uskoro graditi i reciklažno postrojenje, asfaltiranje ulica, te na urađene kanalizacione projekte, vodovodnu mrežu i druge bitne investicije.

Ćuk je istakao i dobru saradnju sa medijima i zahvalio im se za objektivno izvještavanje iz ovog grada. (Srna/Lokoportal)