230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

APEL: Miljanu Šapuriću HITNO potreban novac za početak operacije

Miljan Šapurić najhitnije treba da bude operisan u Padovi pokazale su pretrage koje su u protekla dva dana obavljene u ovom italijanskom zdravstvenom centru.

120901-sapurici

Prema riječima Nebojše Ratkovića, Miljanovog ujaka, trinaestogodišnji Trebinjac neće biti operisan dok na račun bolnice u padovi ne bude uplaćeno 60 odsto od sume od 200 hiljada evra koja je predviđena za transpolantaciju jetre. "Do sada je sakupljeno 70 hiljada evra, a to je nedovoljno da bi Miljan bio operisan, nedostraje nam oko 40 hiljada evra i apelujemo na sve koji mogu da pomognu da podmirimo ove najhitnije troškove", kaže Miljanov ujak.

On dodaje da je putem humanitarnog broja 1415, koji je otvoren do kraja septembra, do sada prikupljeno 22 hiljade evra, što je uračunato u prikupljeni iznos od 70 hiljada evra. „Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su pomogli i da zamolim sve koji mogu da nam se pridruže kako bi Miljan dobio novu jetru", ističe Ratković.

„Posebnu zahvalnost dudgujemo doktorici Neli Sršen sa Klinike u Padovi koja je omogućila da Miljan bude prvi na spisku za hitnu transplantaciju jetre," naglašava Ratković.

Podsjetimo, naš trinaestogodišnji sugrađanin Miljan Šapurić od rođenja ima problema sa jetrom. Prvi operativni zahvat imao je kao beba od 40 dana, a drugi sa šest godina. U posljednje vrijeme došlo je do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, zbog čega je 24 časa pod kiseonikom, pa je neophodna hitna transplantacija jetre kako bi mogao da nastavi sa normalnim životom, kao i njegovi vršnjaci.