230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Dan košarke u Trebinju

Lijepu sportsku poruku, poruku košarke i mladosti, lijepe saradnje i uspješne realizacije planiranih aktivnosti danas su sa parketa Sportske dvorane Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški poslali mladi košarkaši i košarkašice Košarkaškog kluba SL Takovo Leotar i Žesnkog košarkaškog kluba Trebinje.

120909-kosarka3

Ovi mladi košarkaši, zajedno sa svojim trenerima, uz podršku košarkaškog kampa „Dejan Bodiroga", priredili „Dan košarke" sportsko edukativnu manifestaciju u kojoj su sve zainteresovane mališane, kojih je bio veliki broj, upoznali sa tajnama ovog sporta.
„Najljepše i najbolje bi bilo kada bi se moglo omogućiti da djeca za svoje treniranje i takmičenje ne plaćaju članarinu. Mislim da je to izvodljivo i vjerujem da u tom smjeru treba razmišljati. Vidite koliko su djeca zainteresovana, vole da rade, da bave sportom.Ova manifestacija ima svoju apsolutnu opravdanost i vjerujem da za trebinjsku košarku me treba brinuti", kaže Dražen Šegrt, rukovodilac omladinske škole u Košarkaškom klubu SL Takovo Leotar.

120909-kosarka2
Sličnog mišljenja je i jedan od trenera u Ženskom košarkaškom klubu Trebijnje 03 Milorad Nadaždin.
„Ova manifestacija je plod odlične saradnje muškog i ženskog košarkaškog kluba koji su nosioci razvoja košarkaškog sporta u ovom dijelu RS i BiH. Namjera nam je da košarku popularizujemo u svim školama, da naši tereni budu prepuni djece koja se bave košarkom. Brojne titule u oba naša kluba su dokaz da se marljivo i sistematski radi. Kada bi bilo još i više masovnosti bilo bi bolje, ali nadam se da ćemo zajednički naći rješenje da naši klubovi budu još masovni", ističe Nadaždin.

120909-kosarka1
Malo iskusniji košarkaši, pokazali su polaznicima osnovne košarkaške korake, driblinge, odbranu...bilo je tu još i poneko zakucavanje (doduše na nižem košu nego inače), vođenje lopte sa dvije ruke, asistencija iza leđa, i brojni drugi atraktivni potezi....

120909-kosarka4