230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Večeras počinju 7. "Dani malih stvari"

Interdisciplinarni pozorišni festival "Dani malih stvari Trebinje 2012", koji počinje danas, okupiće najuglednija pozorišta iz Republike Srpske, BiH i Srbije.

120906-Plakat Ovaj, sedmi po redu, festival otvoriće Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Derviš i smrt".

Direktor festa Željko Milošević rekao je novinarima da će trebinjska publika moći da pogleda najbolja i mnogo puta nagrađivana ostvarenja eminentnih profesionalnih i poluprofesionalnih teatara.

Milošević je rekao da će ovogodišnji "Dani malih stvari" biti drugačije koncipirani i ozbiljnijeg karaktera od prošlogodišnjih, na kojima su bile prikazane uglavnom komedije.

"Ovaj festival donosi predstave koje govore o čovjeku, o njegovom odnosu prema društvu i društva prema njemu", rekao je Milošević.

Na repertoaru ovogodišnjeg festivala je i predstava "Aj karmela" sarajevskog pozorišta SARTR, "Poručnik sa Inišmora" Pozorišta mladih iz Zvornika, "U traganju za bojom kestena" mostarskog teatra MTM 1974, kao i "Tre sorele" Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda i "Radnička hronika" Narodnog pozorišta iz Banjaluke.

U čast pobjednika, posljednjeg festivalskog dana, biće izvedena predstava "Biti Zoran Radmilović" scene "Maska" iz Šapca.

Sve predstave na ovom festivalu, čiji je generalni pokrovitelj Grad Trebinje, biće igrane u pozorišnoj sali Doma kulture.

Za razliku od prethodnih godina, ulaz je besplatan.

Festival nije takmičarskog karaktera, ali će kao i do sada publika proglasiti najbolju predstavu ove pozorišne smotre. (Srna)