230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjci spremni za sutrašnji Auto reli (video)

Članovi AMD "Hercegovac" iz Trebinja Vučko Bašić, Mišo Miljanić i Rade Eraković će sutra učestvovati na auto reliju "Slatina 2012" koji organizuje Auto-moto društvo "Banja Luka".

120914-reli1

Oni su danas na poligonu bivše kasarne u Trebinju izvršili posljednje pripreme za ovo takmičenje. Šampionat RS u auto reli takmičenju, koji obuhvata tri relija i to "Sutjeska 2012", "Kozara 2012" i "Slatina 2012", se boduje zbirno i konačan zbir bodova će odrediti najbolje vozače Šampionata. Vučko Bašić iz Trebinja je na reliju "Sutjeska 2012" u klasi jedan zauzeo prvu poziciju, dok je na reliju "Kozara 2012" bio peti i osvojio zavidan broj bodova, pa je velika šansa da će na Šampionatu osvojiti neku od nagrada".

120914-reli2

120914-reli3

120914-reli4

Reli se vozi u okviru Šampionata Republike Srpske za 2012. godinu i posljednji je ovosezonski reli.

Auto reli "Slatina 2012" sastoji se od ocjenske vožnje po utvrđenom itinereru, dva ispita spretnosti na zatvorenom prostoru, 20 test pitanja iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa i ispita tačnosti.

Provjera znanja obaviće se putem testa koga će takmičari dobiti prilikom verifikacije.

Popunjen test sa obavezno upisanim startnim brojem takmičari su dužni predati na startu ocjenske vožnje nakon obavljenog pravog ispita spretnosti.

Ocjenska vožnja se vozi po utvrđenom itinereru koji će biti ucrtan na poleđini Kartona takmičara sa naznačenim mjestima vremenske i prolazne kontrole, sa startom u Banja Luci / parking prostor marketa "Intereks"/ i ciljem u mjestu Slatina /centralni trg/. Start prvog učesnika je u vrijeme naznačeno na kartonu takmičar koga će takmičari dobiti prilikom verifikacije, a svaki sledeći startuje 1 (jedan) minut iza predhodnog.

Na ocjenskoj vožnji duž cijelog itinerera vozači su dužni da se strogo pridržavaju saobraćajnih propisa (svaki prekršaj donosi kaznene bodove). Dužina itinerera je cca 20 km. Na itinereru će biti postavljena jedna vremenska kontrola koju su vozači dužni proći u vremenu naznačenom na kartonu.

Svi takmičari su dužni ovjeriti, u za to određene rubrike, start, vrijeme prolaska kroz vremensku kontrolu kao i vrijeme dolaska na cilj.

Prvi ispit spretnosti će se održati na parking prostoru marketa Intereks u Banja Luci ul. Branka Popovića 41. Drugi ispit spretnosti će se održati na platou u centru Slatine. (AMS RS/Lokoportal)