230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predstava "Derviš i smrt" otvorila pozorišni Festival

Predstavom Beogradskog dramskog pozorišta "Derviš i smrt" u režiji Slobodana Ćustića, koji je tumačio glavnu ulogu u ovom ostvarenju, sinoć je u Trebinju otvoren 7. Interdisciplinarni pozorišni festival "Dani malih stvari Trebinje 2012", a koji će u narednih šest dana okupiti najuglednija pozorišta iz Republike Srpske, BiH i Srbije.

120915-devrvis1 Predstavu glumaca Beogradskog dramskog pozorišta trebinjska publika sinoć je nagradila dugotrajnim aplauzom a prema ocjeni tročlanog žirija glumac večeri je Slobodan Ćustić. „U Mešinom romanu 'Derviš i smrt' pronašao sam nešto što me je već posle prve pročitane stranice zaustavilo. Snažan prikaz najveće čovekove muke - sumnje. Sumnja u sve i dilema oko svega su neiscrpni bunar duhovnosti i neispitanih tajni ljudske duše kojom se Meša bavi ", izjavio je nakon predstave Slobodan Ćustić.
Na repertoaru ovogodišnjeg festivala Dani malih stvari večeras je predstava "Aj karmela" sarajevskog pozorišta SARTR.

Nakon sarajevskog pozorišta svoje znanje trebijska publika će biti u prilici da pogleda I predstave "Poručnik sa Inišmora" Pozorišta mladih iz Zvornika, "U traganju za bojom kestena" mostarskog teatra MTM 1974, kao i "Tre sorele" Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda i "Radnička hronika" Narodnog pozorišta iz Banjaluke.
U čast pobjednika, posljednjeg festivalskog dana, biće izvedena predstava "Biti Zoran Radmilović" scene "Maska" iz Šapca. Sve predstave na ovom festivalu, čiji je generalni pokrovitelj Grad Trebinje, biće igrane u pozorišnoj sali Doma kulture.

Za razliku od prethodnih godina ulaz je besplatan.

Festival nije takmičarskog karaktera, ali će kao i do sada publika proglasiti najbolju predstavu ove pozorišne smotre.