230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjci najbolji vozači Šampionata RS u auto reliju

Vučko Bašić, Rade Eraković i Mišo Miljanić iz Trebinja ostvarili su veliki uspjeh na Šampionatu RS u auto reliju.

120914-reli1

 

(foto: arhiva - Vučko Bašić, Rade Eraković i Mišo Miljanić)

Danas je u Banja Luci održan posljednji ovosezonski reli u okviru Šampionata RS - "Slatina 2012" na kojem su Trebinjci još jednom pokazali dominatnost u ovom sportu.

Na ovom reliju u prvoj klasi u konkurenciji od oko 80 vozača iz RS i regiona, Bašić je odvezao peto vrijeme, te je zbirom bodova iz dva prethodna dva relija, proglašen za najboljeg vozača klase jedan ovogodišnjeg Šampionata. 

U trećoj i najjačoj klasi današnjeg auto relija Rade Eraković iz Trebinja zauzeo je prvu poziciju, dok je Mišo Miljanić takođe iz Trebinja, osvojio drugo mjesto. Eraković je zbirom bodova zauzeo prvo mjesto i proglašen najboljim vozačem ovog Šampionata, dok je Miljanić zauzeo treće mjesto u klasi tri. 

Članovi AMD "Hercegovina" iz Trebinja zauzeli su ekipno treće mjesto u generalnom plasmanu Šampionata RS.

"Reli je protekao u najboljem redu i veoma smo zadovoljni organizacijom i dočekom. Došli smo maksimalno spremni za reli, sa ciljem da postignemo što bolji rezultat i osvojimo neku od nagrada. Imali smo vrlo dobre rezultate u dosadašnjim relijima i očekivali smo ovako visok plasman, ispunili smo zadati cilj i nadam se da ćemo i u buduće dominirati u ovom sportu i na ovim prostorima", rekao je za Lokoportal iskusni trebinjski reli vozač Vučko Bašić.

Ocjenski auto reli „Slatina 2012″ u organizaciji Auto-moto društva „Banjaluka" je imao sportski, ali i preventivni karakter, radi povećanja bezbjednosti na putevima Srpske.