230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Boje i barut" Olgice Cice među najprodavanijim knjigama u Beogradu

Već poslije tri mjeseca od promocije nove knjige Olgice Cice "Boje i barut" u prostorijama Deretine knjižare u Knez Mihailovoj 46, ova knjiga se nalazi među najprodavanijim knjigama u Beogradu.

120601-olgica01

Rezultati istrazivanja koje je sajt Knjizara.com sprovela u trinaest knjižara pokazali su koji su naslovi bili najtraženiji u junu, julu i avgustu mjesecu tekuće godine.

U istraživanje su ovog mjeseca bile uključene sledeće knjižare: Beopolis, Dereta, SKC - DELFI, knjizara Aleksandar Belić, - Beograd, knjižare JP Službeni glasnik, Vulkan, Salon knjige Til - Jagodina, Agora - Zrenjanin, Danilo Kiš - Subotica, Sova - Šabac, Kaligraf - Zaječar, Karver - Podgorica i Knjižara So - Herceg Novi.

Najprodavanija knjiga iz svake pojedinačne knjižare je ocjenjena sa dvadeset poena, svaka sledeća knjiga dobijala je poen manje, dok je 11 poena dobijao onaj naslov koji se nalazio na desetom mjestu po prodaji.

Pogledajte još neke od najprodavanijih naslova:

Pedeset nijansi - siva, E. L. Džejms 
Pismo gospođe Vilme, Jelena Bačić-Alimpić 
Sjaj u oku zvezde, Ljiljana Habjanović-Đurović 
Pedeset nijansi - mračnije, E. L. Džejms 
Ti si meni sve, Vesna Dedić-Milojević 
Zov anđela, Gijom Muso 
U ime ljubavi, Ivana Kuzmanović 
Kaluđer koji je prodao svoj ferari, Robin Šarma 
Duge noći i crne zastave, Dejan Stojiljković 
Zatočenik nebesa, Karlos Ruis Safon 

Olgica Cice
BOJE I BARUT

Fan­ta­sti­čan ro­man o jed­noj od naj­ve­ćih že­na u srp­skoj isto­ri­ji

Ro­man Bo­je i ba­rut, po­sve­ćen sli­kar­ki Na­de­ždi Pe­tro­vić, na­pi­san je kao apo­te­o­za umjet­no­sti, ide­ji ostva­re­nja svog bi­ća i uz­vi­še­ne slu­žbe ro­du ko­jem se pri­pa­da. Ugra­đu­ju­ći u te­melj dje­la i po­stu­la­te o umjet­no­sti Na­de­žde Pe­tro­vić, kao što je onaj „umjet­nost ne pro­fa­ni­še, ona di­že i pa­li mo­ral, po­ma­že raz­vi­tak so­ci­jal­nih pi­ta­nja i evo­lu­ci­ju na­ro­da, po­di­že kult u čo­vje­ku do naj­vi­ših gra­ni­ca, vrijed­nost je­di­ni­ce i cije­log ple­me­na u oči­ma na­pred­nih na­ro­da", Ol­gi­ca Ci­ce je kroz sud­bi­nu sli­kar­ke ko­ja je ima­la smje­lo­sti da bu­de dru­ga­či­ja i svo­ja, po­ka­za­la ka­ko se iz ma­log na­ro­da tra­gič­ne sud­bi­ne (opi­si te­ških go­di­na bal­kan­skih ra­to­va) mo­že sti­ći do svjet­skih estet­skih vi­si­na.

Na­de­žda Pe­tro­vić sva­ka­ko je bi­la jed­na od onih srp­skih sli­kar­ki i in­te­lek­tu­al­ki ko­je su kroz svo­je dje­lo raz­gr­ta­le isto­rij­ske na­sla­ge na­še kul­tu­re i ci­vi­li­za­ci­je. Knji­žev­nost na­knad­nim re­kre­i­ra­njem ta­kvih ve­li­či­na cr­pi no­vu sna­gu za afir­ma­ci­ju ide­ja ko­je ne gu­be vrijed­nost ma ka­ko dav­no bi­le za­če­te...