230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Narodna kuhinja Eparhije ZHiP

Slaba materijalna situacija i nemogućnost socijalno najugroženijeg stanovništva da sebi obezbijedi neophodnu hranu, ponukala je Eparhiju Zahumsko- hercegovačku i primorsku da u Trebinju 2003. g. otvori Narodnu kuhinju.

120926-kuhinja

Hranu za Narodnu kuhinju spremaju kuvarice Eparhijskog doma za oko osamdeset korisnika, od čega je njih tridesetak nesposobno da dođu po svoj obrok, pa im se dostavlja hrana kući. Spiskove korisnika pravi Centar za socijalni rad u Trebinju, koji obezbjeđuje gorivo i angažuje svog koordinatora koji, s obzirom da poznaju osobe kojima je neophodno hranu dostaviti na kućnu adresu, zajedno sa našim osobljem raznosi spremljene obroke na kućnu adresu.

 

U početku, kada je formirana kuhinja, koja djeluje već devet godina u ovom Eparhijskom domu, pomoć je obećala cjelokupna naša šira zajednica, ali, kako je vrijeme prolazilo, iznalaženje sredstava za hranu kao i sva potrebna logistika, ostala je na samom njenom osnivaču Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj i malobrojnim donatorima. Ove godine, uz razumijevanje lokalne vlasti, odobrena je jednogodišnja pomoć za za nabavku hrane za Narodnu kuhinju.
U Eparhiji Zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj nikada ljude nisu odvajali po naciji ili vjeri, pa i u Narodnu kuhinju Eparhijskog doma dolaze i Bošnjaci i druge nacionalnosti, jednako kao i Srbi, po svoj obrok. S obzirom da je donatora sve manje i Eparhija Zahumsko-hercegovačka sve teže uspijeva da održi Narodnu kuhinju, molimo ljude dobre volje da nam pomognu u ovom plemenitom radu.
Donatorske priloge za rad Narodne kuhinje možete uplatiti na žiro račun:

HYPO BANKA TREBINJE
5520050002585256
sa naznakom: za Narodnu kuhinju Eparhije ZHiP

(Eparhija ZHiP)