230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Remi Leotara u hercegovačkom derbiju

 Iako su prije utakmice priželjkivali bod, Trebinjci sa njim ni u kom slučaju ne mogu da budu zadovoljni. Imali su sve: igru, vođstvo, sjajne šanse, ali nisu imali sreće.

110713-kontrolni mec leotara 023

Sa ovim bodom donekle su se iskupili za poraz od Sarajeva, ali ostaće veliki žal za cijelim plijenom. Leotar je bio bolji u svakom segmentu igre, mnogo fizički spremniji, napadao organizovanije, pa možemo slobodno reći da je izgubio dva boda u ovoj utakmici.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, mada su obje ekipe imale nekoliko prilika da to stanje promijene. Leotar je uspio da nametne svoj stil igre i onemogući domaćinu organizaciju igre, dok su Trebinjci pokušavali preko bokova. Prvu priliku na utakmici imao je Leotar u 13. minutu. Pavle Sušić je centrirao sa desne strane, a šut Jovana Radivojevića sa 7 metara brani Adnan Bobić. U nastavku akcije Ivan Marinković je izveo korner, a Jovan Radivojević je bio zadržan rukama od strane igrača Veleža da učini nešto više, no pištaljka Gorana Paradžika se nije oglasila. U 31. minutu Anel Hebibović se iznenada našao oči u oči sa Boškom Milenkovićem, ali Zdravko Šaraba interveniše u poslijednji čas. Minut kasnije Fadil Marić je voleom zahvatio jednu izbačenu loptu iz šesnaesterca, ali njegov šut odlazi pored gola. U 40. minutu Gojko Cimirot je centrirao sa lijeve strane, a Borivoje Filipović neobjašnjivo loše šutira glavom iz izgledne pozicije. U samom finišu prvog dijela povrijedili su se Pavle Sušić i Zdravko Šaraba, koje je Vladimir Gaćinović morao da zamijeni.

U 54. minutu Leotar dolazi do vođstva. Lopta je dugo kružila oko šesnaesterca Veleža, Jovan Radivojević je dodao do Dejena Jankovića, koji šutira sa 17 metara, lopta pogađa stativu i od leđa golmana Bobića se odbija u gol. Samo minut kasnije Nedžad Serdarević je mogao da poravna rezultat, ali Milenković skreće loptu u korner. U 66. minutu Janković je izveo korner, a Borko Novaković i Jovan Radivojević iz dva pokušaja nisu uspjeli da pogode gol. U 68. minutu Dejan Janković oduzima loptu, odigrava dupli pas sa Borivojem Filipovićem, ali njegov šut brani Bobić. Minut kasnije Radivojević odlično šutira, a Filipović ponovo iz izgledne pozicije ne pogađa gol. Nakon serije promašaja, stigla je kazna za Leotar. Mirza Ćemalović je iskoristio dobar centaršut Marsela Macea sa lijeve astrane i poslao loptu u mrežu. U 82. minutu Amer Mahinić promašuje loptu, Borivoje Filipović dolazi do nje prije golmana Mostaraca, prebacuje ga, ali kada su je svi vidjeli u golu, lopta odlazi pored stative. U sudijskoj nadoknadi Velež je morao i do pobjede, Škaljić je centirrao, a Šefko Okić lukavo šutirao, ali lopta odlazi pored gola.

VELEŽ - LEOTAR 1:1 (0:0)

Mostar - Stadion u Vrapčićima. Gledalaca: 300. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Strijelci: Ćemalović u 75. minutu za Velež, a Janković u 54. minutu. Žuti kartoni: Marić, Škaljić, Merzić, Mace, Mahinić (Velež), Sušić, Milenković (Leotar).

VELEŽ: Bobić, Kajtaz (od 46. minuta Knežević), Zvonić, Serdarević (od 69. minuta Mace), Škaljić, Ćemalović, Hebibović (od 58. minuta Hajdarević), Mahinić, Marić, Merzić, Okić. Trener: Ibro Rahimić
LEOTAR: Milenković, Andrić, Šaraba (od 46. minuta M. Cimirot), Radivojević (od 76. minuta Goločevac), Janković, Sušić (od 43. minuta Ponjević) Vasiljević, Novaković, Filipović, G. Cimirot, Marinković. Trener: Vladimir Gaćinović (FK Leotar/foto:arhiva)