230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Evropsko priznanje za mladog trebinjskog košarkaša Stefana Adžića

 Predhodnih dana, u omladinski pogon KK LEOTAR stiglo je još jedno priznanje za uspješan rad sa omladinskim selekcijama.

121004-stefan4

Na najjačem međunarodnom turniru za uzrast pionira u Evropi, održanom u Budimpešti u organizaciji Košarkaškog kluba Vašaš, našao se i Stefan Adžić, rođen 1999. u Trebinju.
Na poziv g-dina Seada Pešta koordinatora omladinskog pogona KK BOSNA Sarajevo, talentovani Stefan Adžić je u pratnji svog trenera Dražena Šegrta, na turniru boravio kao gostujući igrač KK BOSNA i na taj način vrlo uspješno predstavio svoj grad i klub iz koga dolazi KK LEOTAR.
Na koji način je obradovao sve koji vole i poznaju košarkaški sport najbolje govori činjenica da je Stefan u Trebinje sa sobom donio 2 trofeja, jedan kao MVP (statistički najkorisniji igrač tima za koji je nastupio) KK BOSNA i drugi još više vrijedniji, najbolji strijelac čitavog turnira.

121004-stefan3
Da bi malo bolje približili dostignuća koja je predhodnih dana učinio ovaj mladi košarkaš, moramo reći da je to učinio u konkurenciji igrača iz najboljih Evropskih ekipa kada je rad sa mladima u pitanju. Na turniru su pored KK BOSNA učestvovali: FC BARCELONA Španija, SABONIS BASKET ACADEMY Litvanija, STELLA AZZURRA ROMA Italija, KK CIBONA Hrvatska, KK OLIMPIJA Slovenija, domaćin KK VAŠAŠ Mađarska i LPS Basket Rumunija.
"Uz čestitke za sportsko dostignuće, kako Stefanu tako i KK LEOTAR, čiji je član, vrijedno je izraziti zahvalnost KK BOSNA i g-dinu Peštu na ukazanoj časti da KK LEOTAR i ljudi koji vrijedno rade sa mladima budu u prilici da kroz postignuće ovog mladog Trebinjca, pokaže sa kolikim blagom u košarkaškom smislu raspolaže Hercegovina", ističe Dražen Šegrt trener KK LEOTAR.

121004-stefan1