230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Milion KM za novu operacionu salu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić prisustvovao je danas puštanju u rad rekonstruisane hirurške sale u Opštoj bolnici u Trebinju.

121005-sala1

Škrbić je ovom prilikom rekao da je ovo veoma značajan poduhvat i da je Trebinje dobilo jednu savremenu operacionu salu sa kompletnom opremom, koja će u mnogome pomoći građanima cijele Hercegovine. On je dodao da se u ovoj operacionoj sali mogu izvesti bilo kakve hirurške intervencije, te da pacijenti iz Trebinja neće više imati potrebu da odlaze na operacije u druge gradove, već će u Trebinje dolaziti doktori  koji će odrađivati i najkomplikovanije hirurške zahvate.

Vlada RS zajedno sa Fondom zdravstvenog osiguranja za rekonstrukciju ove sale i kupovinu opreme izdvojila je oko milion konvertibilnih maraka.

121005-sala3

Ministar je ovom prilikom obišao i Jedinicu za intezivnu njegu i reanimaciju u čijem je opremanju učestvovalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Fond zdravstvenog osiguranja RS. Takođe, upriličena je posjeta i novoizgrađenom objektu u krugu Bolnice u kome je smještena Služba za patologiju sa citologijom i Zavod za sudsku medicinu.
Gospodin ministar je iskazao veliko zadovoljstvo što se sredstva koja usmjerava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Fond zdravstvenog osiguranja RS na najbolji mogući način iskorištavaju, pa se na taj način kvalitet zdravstvne zaštite podiže na najveći nivo.
U današnjoj posjeti Bolnici Trebinje, ministar je istakao da će se i dalje ulagati u njenu modernizaciju.

121005-sala2

Defibrilator, pacijent monitor i respirator