230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dva Trebinjca i Gačanin opljačkali kuću u Gacku

Prema riječina načelnika Sektora policije Centra Bojana Dabića tri lica koja su organizovala tešku krađu na području opštine Gacko jutros su predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

121012-press1

U Izvještaju CJB Trebinje se navodi da su dva nepoznata maskirana lica juče oko 7 i 30 časova izvršila provalu u kuću, vlasništvo M.M., a koja se malazi u mjestu Medanići, opština Gacko. Policijski službenici su odmah po prijavi, u cilju hvatanja osumnjičenih izvršili blokadu šireg područja.

Prilikom pretresa terena u mjestu Boljuša, uz lokalni put Gacko - Kula, primjećen je jedan od osumnjičenih. On se oglušio na izdato naređenje da stane i dao u bjekstvo nakon čega je brzo savladan i lišen slobode. Tom prilikom je utvrđen njegov identitet, te je utvrđeno da je lice iz Trebinja, a pretresom  su kod njega pronađeni kapa "fantomka" i par rukavica. Na licu mjesta pronađena je i torbica u kojoj su se nalazili: pajser, samoštelujući ključ, 4 šarafcigera, baterijska lampa, te dva predmeta otuđena iz kuće i to ručni sat i zlatni privjesak. Iz kuće su takođe otuđena i dva prstena. 

Daljom kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni provalu u kuću izvršio sa još jednim licem, takođe iz Trebinja. Identifikovano je i lice iz Gacka za koje postoje osnovi sumnje da je "tipovao" kuću u koju je izvršena provala i otuđeni predmeti. To lice je takođe lišeno slobode.

Sva trojica su rano jutros predata u nadležnost Okružnom Tužilaštvu u Trebinju.

U toku je rad na dokumentovanju KD Teška krađa.