230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pedić i društvo iščupali bod protiv Bosne (foto+video)

U utakmici 4. kola Premijer lige za rukometaše, koja je odigrana večeras u SD "Miloš Mrdić" u Trebinju, domaći rukometaši su u veoma dramatičnoj završnici remizirali protiv vrlo neugodne ekipe Bosna BH Gas.

121013-rukometleobosna6

U dosta borbenoj i kvalitetnoj utakmici, nije bilo pobjednika, a možda više razloga za zadovoljstvo imaju domaći igrači, koji su u ovaj susret ušli previše olako, ne nadajući se ovako neugodnom protivniku. Većim djelom susreta Leotar je imao rezultatsku prednost. Međutim, početkom drugog poluvremena domaći igrači ne iskorištavaju nekoliko izglednih prilika, što gosti maksimalno koriste i sa nekoliko veoma efektivnih pogodaka, dolaze do preokreta i velike neizvjesnosti do samog kraja meča.  

Igrao se zadnji minut susreta, gosti imaju dva gola razlike. Davidović postiže pogodak za domaće i gosti kreću u svoj posljednji napad, međutim odlični Marić im krade loptu i Leotar kreće u napad po izjednačujući gol. Gosti na trenutak uspjevaju da odbrane svoj gol, ali u momentu kada se oglasio semafor za kraj susreta, prave prekršaj nad Nemanjom Buhom. Tada Pedić Haris uzima stvar u svoje ruke i sa devet metara na veliku radost igrača, kao i navijača Leotara, nevjerovatnim pogotkom donosi Trebinjcima veliki bod kod kuće.

Najefikasniji igrač Leotara je bio Pekić sa 6 postignutih golova, dok se kod gostiju istakao Perić za 9 pogodaka.

RK LEOTAR - RK BOSNA BH GAS 24:24 (12:10)

Posljednju minutu susreta pogledajte uskoro u priloženom videu.

U narednom kolu rukometaši Leotara gostuju u Živinicama kod ekipe Konjuh.