230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Gorici probni popis

Na području Trebinja danas je počeo probni popis stanovništva koji će obuhvatiti 100 domaćinstava prigradskog naselja Gorica, potvrdio je predsjednik komisije za probni popis grada Trebinja Velibor Bodiroga.

121015-boca
Bodiroga je izrazio nadu da će domaćinstva, iako je popis zahtjevniji, imati razumijevanja i da će sarađivati sa komisijom.

On je rekao da su završene sve predradnje koje su predviđene metodologijom, kao i obuka instruktora i popisivača.

"Trenutno za grad imamo obučenog po jednog instruktora i popisivača koji će raditi jedan statistički krug koji obuhvata oko 100 domaćinstava", naveo je Bodiroga i napomenuo da će prvih nekoliko dana sa popisivačem na teren ići i opštinski i republički inspektor, da bi lakše završili posao.

Bodiroga je istakao da je iz Zavoda za statistiku Republike Srpske na vrijeme stigao sav materijal potreban za probni popis, te da je obezbijeđena kancelarija koja će biti na raspolaganju komisiji za probni popis u kojoj će se čuvati prikupljena građa.

Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, u kojem će učestvovati oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i na Palama.

Probni popis trajaće do 29. oktobra, a popisivači su dužni da prilikom dolaska u domaćinstvo pokažu akreditacije.

Popisnica koja tretira lica ima 45 pitanja, a popisnica koja tretira stanove i domaćinstva ima 36 pitanja. Svi podaci građana biti zaštićeni.(Srna)