230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Popisivači zadovoljni prijemom građana

Danas je trebinjski tim za probni popis na području ovog grada održao radni sastanak sa gospođom Radmilom Čičković direktoricom Zavoda za statistiku RS.

121020-popis

Predsjednik komisije za probni popis Trebinja Velibor Bodiroga je za Lokoportal istakao da su tema sastanka bile impresije i iskustva sa terena, te rješavanje eventualnih nedostataka i problema sa kojima se popisna komisija susretala u toku probnog popisa.Ti utisci prenijeti su direktorici Zavoda za statistiku RS Radmili Čičković, koja je bila veoma zadovoljna prikazanim.  

Bodiroga je podsjetio da probni popis obuhvata dosta više domaćinstava nego što je to bilo predviđeno.

- Cilj probnog popisa u BiH je da se radom na terenu iznađu metodološka rješenja same procedure, kako bi samim tim olakšali stvarni popis stanovništva koji je predviđen da počne u aprilu naredne godine na treitoriji cijele BiH, - navodi Bodiroga.

121015-boca

Ovim probnim popisom obuhvaćeno je oko 150 domaćinstava u dijelu prigradskog naselja Gorica, i do sada nije bilo nikavih problema i da stanovništvo sarađuje sa popisivačem", ističe Bodiroga.

Delagacija EU pozdravila probni popis stanovništva

"I delegacija Evropske unije koja nas je prije dva dana posjetila izrazila je zadovoljstvo načinom i kvalitetom rada na području Trebinja", kaže Bodiroga.

Probni popis će posmatrati Međunarodna posmatračka operacija koja će nakon toga dati ocjenu i povratne informacije kako bi se osigurala pravilna primjena stvarnog popisa u 2013. godini.

Kao što je prethodno istaknuto, na području Trebinja završen je probni popis nad 30 odsto predviđenog stanovništva, a cjelokupan posao biće završen u predviđenom roku - do 29. oktobra.

Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, u kojem će učestvovati oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Sledeći korak 

Stvarni popis će se provesti u periodu od 1. do 15. aprila 2013. godine, prema stanju na dan 31. marta 2013. godine u 24,00 sata (ponoć), što se smatra referentnim datumom popisa.

Sva pitanja i odgovore u vezi Popisa 2013. godine možete pronaći OVDE.