230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Hercegovac u novom Bondu

Novi film o Džejmsu Bondu stiže u domaće bioskope za nedelju dana. Ovoga puta tajni agent 007 će medju protivnicima imati i jednog Srbina.

121020-kapor

U filmu "Skyfall" Sema Mendesa, 23. delu sage o Džejmsu Bondu, sprski glumac Milorad Kapor ima zapaženu ulogu. Glumi kapetana broda na kojem se odvijaju neke od najuzbudljivijih akcionih scena, "šiba" se sa Bondom lično, i u intervjuu za MONDO otkriva kako je sve to izgledalo.

Mnoge je iznenadila i činjenica da smo za Kaporov angažman na blokbasteru vrhunske svetske produkcije čuli i tek desetak dana pred premijeru novog Bonda. Domaći glumci koji dobijaju i skromnije angažmane na stranim projektima obično to rastrube pre nego što snimanje uopšte i počne, a on je mudro ćutao. Citira Gretu Garbo, koja je rekla da neki ljudi celog života žele da postanu poznati, a onda kada se to dogodi, kriju se iza tamnih naočara.

"Dugo nisam želeo da otkrijem da sam dobio ulogu, da sve to ne bi dobilo neku drugu dimenziju. Glumu sam odabrao da bih se bavio nečim što me ispunjava, a ne da bi me vodali okolo kao vašarsko magare, da bih 'iskakao' ljudima iz frižidera i slikao se za naslovne strane tabloida okružen nekim tamo... Moja misija pri bavljenju glumom je da se bavim umetnošću, a ne da budem poznat", kaže Milorad Kapor za MONDO.

"Skyfall" će premijerno za celu ekipu filma biti prikazan u Londonu u nedelju, 21. oktobra. Kapor nije naročito uzbuđen ("premijera k'o premijera"), a kaže da ni pred kasting nije imao tremu.

"Na kasting za ovako velike projekte ne odlazi se sa tremom, već sa velikom opuštenošću, jer ste sigurni da nema šanse da baš vas odaberu", smeje se Milorad Kapor.

(Izvor: Mondo)