230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Aleksandra Samardžić najbolja takmičarka državnog prvenstva

Proteklog vikenda u Sarajevu je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudo-u u konkurenciji mlađih seniora i seniorki. Uporedo sa ovim takmičenjem u istoj dvorani održan je i turnir u džudo-u u svim uzrasnim kategorijama.

121029-aleksandra1

Džudo klub "Berkovići" na ovim takmičenjima je učestvovao sa devet takmičara s tim što je Aleksandra Samardžić učestvovala i na državnom prvenstvu i na turniru boreći se istoga dana u tri uzrasne kategorije.

Takmičari džudo kluba "Berkovići" iako ih je bilo devet osvoili su ukupno dvanaest medalja od kojih devet zlatnih,jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su: Lazar Đurica, Marija Šukić, Andrijana Domazet, Igor Đurica, Kristina Šakota, Anđela Samardžić i Aleksandra Samardžić koja je osvoila ukupno tri zlatne medalje.

Drugo mjesto i srebrenu medalju osvoio je Ivan Ilić dok su treća mjesta i bronzane medalje osvoili Gordana Ilić i Anđela Samardžić.

Aleksandra Samardžić je još jedanput pokazala da na našim prostorima nema dostojnog protivnika jer je sve svoje protivnice savladala u prvim sekundama borbe i tako postala šampionka Bosne i Hercegovine u konkurenciji seniorki, a sama pripada daleko nižem uzrastu. Aleksandra je istog dana na turniru takođe pokazala izuzetno znanje i borbenost te osvojila prva mjesta za kadetkinje i seniorke. Proglašena je najboljom takmičarkom Državnog prvenstva za što je dobila pobjednički pehar. (Opština Berkovići/Lokoportal)