230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Kod kneza na balu" u čast Jovana Dučića (foto+video)

Tradicionalnom Svečanom akademijom pod nazivom „Kod kneza na balu", održanom sinoć u Domu kulture u Trebinju, zvanično su otvorene ovogodišnje Dučićeve večeri poezije.

121110-akademija12

U tradicionalnoj besjedi o Dučiću Želidrag Nikčević je rekao da Jovan Dučić predstavlja dragocjeno naslijeđe Srpskog naroda.

Ovoj svečanosti su pored velikog broja gostiju prisustvovao i gradonačelnik Grada Trebinja Slavko Vučurević, njegovo preosveštenstvo episkop ZHiP Grigorije i mnogobrojni predstavnici kulturnog i javnog života grada na Trebišnjici.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su: Boris Pingović i Biljana Đurović glumci Narodnog pozorišta Beograd, Oliver Njego prvak Beogradske opere, Suzana Šuvaković primadona Beogradske opere, Nevena Živković, klavirska pratnja, etno duet Braća Teofilovići, etno pjevač Snežana Spasić iz Niša, Ženski hor „Barili" iz Požarevca pod vođstvom Kataline Tasić i Bojana i Nikola Peković iz Kraljeva - pobjednici serijala „Ja imam talenat".

Svečanoj akademiji prethodile su izložbe slavnog srpskog slikara iz Pariza Vladimira Veličkovića i Marije Rusove u Muzeju Hercegovine.

Zaključano "Kod kneza na balu"

Vrata trebinjskog Doma kulture su zaključana za posjetioce tačno u osam sati, kada je i počela Svečana akademija. Oko dvadesetak ljudi, predstavnika Muzeja Hercegovine i novinara i gostiju, koji su zakasnili samo par minuta nisu uspjeli da uđu, jer niko od organizatora nije htio da otključa vrata, navodeći da u sali nema mjesta, te da im je naređeno da ne puštaju nikoga.

Pogledajte fotografije i video priloge našeg fotoreportera koji je uspio da uđe u salu.