230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Novljani i Dubrovčani sve češće pazare u Trebinju

Svake subote Trebinje postaje najveći trgovački centar Dubrovčana koji u samo 28 kilometara udaljeni grad odlaze kako bi na pijaci, buticima i u trgovačkim centrima po osjetno jeftinijim cijenama kupili hranu, odjeću i obuću, popravili automobile i koristili doktorske usluge.

121112-duhn Grad na Trebišnjici tako doslovce preplave vozila DU i HN registracija, a zbog povećane potražnje na pijaci su počele rasti cijene, što već izaziva negodovanje među Trebinjcima.
Pisanje dubrovačkog vijesnika - Okružena taracama kafića slikovitih imena "Natali", "Šumadija", "Česma", "Amici", "Nero", "Sigma" i "Knjaz Miloš", gradska se zelena pijaca nalazi na Trgu slobode, u samom srcu grada, ispod platana koji mu daju prepoznatljiv štih. Hotel s po dvije zgrade i tarace i jedinstvenim imenom „Platani" zaposjeda dva kantuna trga koji po zatvaranju pijace, najkasnije u 14 sati, postaje pješačkom zonom. Trg ima i javni sat, ali je uri okrenutoj prema zapadu vrijeme zaspalo
. Stalno pokazuje 14,30 sati, dok se ura s istočne strane "žuri" 6 i pol sati. Jedan je mladi Trebinjac to nazvao "kašnjenjem, kao i mnogo toga". No, do 14 sati svi su građani i posjetitelji iz okolnih gradova BiH i Dubrovnika i Herceg Novog već kupili što treba. Kalkulacije su Dubrovčana: za 60 kilometara puta potroši se do 70 kuna (10 evra) goriva koje anuliramo razlikom cijena kupljene robe, a sve cijene uspoređuju se množenjem marka u kune po tečaju 1:4.
Cijene na pijaci i u mesnicama
No, kako god računali, na kraju je rezultat istovjetan: s lica im ne silazi prepoznatljivi zadovoljni osmijeh spoznaje kako su „prošli lišo" i zaradili.