230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Ne idi pogrešnim putem" - Jednomjesečna akcija o štetnosti droge

Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, od 15. novembra do 15. decembra na području cijele Republike Srpske biće realizovan niz aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti građana o štetnosti upotrebe droge, kao jednog od oblika bolesti zavisnosti.

121115-djoladroga Policajci će na terenu, između ostalog, građanima dijeliti letke koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje droge, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Urađeni su i plakati pod nazivom "Ne idi pogrešnim putem" na kojima su fotografije marihuane, heroina, kokaina, ekstazija i LSD-a, kao i simptomi koje ove droge izazivaju.

"Na lecima su i savjeti kako postupati sa djetetom ukoliko se otkrije da konzumira drogu", navodi se u saopštenju MUP-a Srpske i dodaje da je u posljednjih nekoliko godina policija svojim djelovanjem aktivno uticala na smanjenje ponude opojnih droga na ilegalnom tržištu.

U MUP-u Srpske podsjećaju na akcije provedene na otkrivanju, suzbijanju i sprečavanju neovlaštene proizvodnje i prometa droge u ovoj godini, kao što su "Lugar", "Kozara", "Signum", "Veza", "Čistač", "Zamak", "Una", "Rojal" i "Plantaža 2012", te "Titan".

U saopštenju se dodaje da je MUP Srpske, zajedno sa komisijom Vlade Republike Srpske za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, i do sada informisao mlade o štetnosti droge, provodeći veliki broj programa i aktivnosti koji se odnose na prevenciju.

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti od 15. novembra do 15. decembra u Srpskoj obilježava komisija Vlade Republike Srpske za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u skladu sa Strategijom nadzora nad opojnim drogama i suzbijanje zloupotreba opojnih droga u Srpskoj i Akcionim planom za realizaciju Strategije.

MUP Srpske je jedan od nosilaca aktivnosti koje će biti realizovane. (MUP RS)