230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Proslavljena Krsna slava Industrije alata u Trebinju

Industrija alata je danas u Upravnoj zgradi svečano obilježila krsnu slavu Svetog arhangela Mihaila. Svečanom obredu lomljenja slavskog kolača i paljenju svijeće prisustvovali su rukovodioci i članovi ovoga kolektiva, kao i predstavnici grada Trebinja.

121121-iat3

"U našim halama hljeb je, malo je reći, sa sedam kora, ali je hljeb naš zarađen", kazala je u svom pozdravnom govoru Branka Ratković, generalni direktor Industrije alata Trebinje. Ona je istakla da je u prošlosti Industrije alata bilo prelomnih i teških dogadjaja, ali da je ne tako davno fabrika bila pionir tehničke industrije, rasadnik stručnih kadrova, neimar u izgradnji gradskih četvrti, te da je fabrika ta koja je stvorila sliku napredne sredine u Trebinju.

121121-iat2

Napominjući da je svaki uspjeh Industrije alata i uspjeh grada, Ratković je naglasila da Industrija alata u budućnosti mora biti okosnica strateškog razvoja, jer su samo velika i jaka preduzeća sposobna da državi donesu stabilnost i samostalnost. Zahvaljujući prisutnima i pozivajući na istrajnost i uzajamnu saradnju, Ratković je na kraju izrazila vjeru u napredak i uspjeh Industrije Alata.

Nakon slavskog obreda i pozdravnog govora za prisutne je, u skladu sa običajima, priređena zakuska. (Grad Trebinje)