230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Željku Miloševiću nagrada "Raša Plaović"

Glumac trebinjskog Gradskog pozorišta Željko Milošević dobitnik je nagrade "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje petog "Repasaž" festivala, koji u Ubu, u Srbiji, okuplja pobjednike nacionalnih pozorišnih festivala regiona.

121004-zeljko01 Milošević je nagrađen za glavnu ulogu u koprodukcijskoj predstavi Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari" - "Laki komad", koja je kao predstavnik BiH, nastupila u konkurenciju šest pobjedničkih predstava sa državnih festivala bivše Jugoslavije.

Predstava "Laki komad", po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Željka Miloševića, za učešće na regionalnom festivalskom finalu u Ubu odabrana je kao najbolja predstava Festivala pozorišta BiH "Fedra" u Bugojnu.

U predstavi "Laki komad", osim Željka Miloševića, igraju Jelena Dragić, Vesna Đurić, Danko Špec, Miodrag Šešelj i Jelena Vukosav.

Milošević je rekaoi da su nastup i priznanja na "Repasaž" festivalu koji je završen sinoć uslijedili nakon, takođe, uspješne turneje predstave "Laki komad", koja je izvedena u Zvorniku, Šapcu i Sremskoj Mitrovici. (Srna)