230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nova ulična rasvjeta - Manji troškovi struje

Zamjenik direktora USAID projekta "Ekonomija energetske efikasnoti", Mak Kamenica, danas se sastao sa gradonačelnikom Trebinja, Slavkom Vučurevićem.

121130-usaid1

Na završnom sastanku vezanom za pilot projekat implementacije energetski efikasne ulične rasvjete dogovoreno je da se s realizacijom projekta počne za deset dana, te se redovi na novoj uličnoj rasvjeti završe u decembru tekuće godine.

 

Povodom sastanka, gradonačelnik Trebinja izjavio je da bi se ovim projektom napravila znatna ušteda električne energije, čak i do tri puta, dok bi kvalitet rasvjete ostao na istom nivou. On je naglasio da ukoliko se pilot projekat pokaže efikasnim, grad Trebinje će ulagati napore da se ukupan sistem ulične rasvjete zamjeni efikasnijim.

Ukupna vrijednost projekta je 110 000KM, a izvodiće se na trasi od naselja Gorica, preko Kamenog mosta, do naselja Mokri dolovi. Dio sredstava, odnosno oko 40% od ukupne vrijednosti projekta, uložiće organizacije USAID i UNDP, a ostatak će finansirati Grad Trebinje. Radove na zamjeni rasvjetnih tijela će najvjerovatnije izvoditi neka od lokalnih firmi. (Trebinje.rs.ba)