230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Maja Mirdinja – Godina puna uspjeha

Članica Karate kluba Leotar plus i reprezentativka Republike Srpske Maja Mirdinja drugi put se nalazi u konkurenciji za izbor sportiste godine "Glasa Srpske", a 2009. bila je u odabranom društvu i zauzela šesto mjesto.

120130-karatistkinje press godisnji 068

Ova godina je za Mirdinju, koja je sportsku javnost navikla na sjajne rezultate, takođe bila uspješna, kako na međunarodnom, tako i na državnom nivou. Prvakinja je Srpske i pobjednik Kupa RS u borbama i katama, a proglašena je i za najuspješniju seniorku. Prvakinja je Vojvodine u borbama i proglašena je za najuspješniju seniorku na takmičenju. Na Mortari kupu u Milanu (Kupu nacija) osvojila je zlato u borbama i bronzu u katama pojedinačno te ekipnu zlatnu medalju u borbama.

- Prezadovoljna sam rezultatima u protekloj godini. Ovo mi je drugi put da sam na listi za izbor sportiste "Glasa Srpske" i veoma sam srećna što mi je pripala ta čast da budem kandidat ispred Karate saveza, koji ima mnogo uspješnih takmičara, ali i čiji su predstavnici u posljednje dvije godine bili najuspješniji. Ovo nominovanje mi mnogo znači i predstavlja veliku čast – rekla je Maja Mirdinja.

Za mladu Trebinjku i samo nominovanje je velika čast, ali ne krije da bi voljela da se nađe među deset najuspješnijih.

- Ove godine sam imala dosta dobre rezultate i naravno da bih voljela da se nađem među prvih deset, ali vidjećemo šta će biti i kako će žiri odlučiti. Ovo mi svakako može biti dobar podstrek za dalja takmičenja i za sve ono što me čeka u budućem periodu – rekla je Mirdinja, koju u idućoj godini očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Trenerske vode

Maja Mirdinja pamtiće 2012. godinu još po nečemu.

- Ove godine sam završila građevinski fakultet u Novom Sadu, pa sam počela da odrađujem i pripravnički staž u trebinjskom "Vodovodu". Imam mnogo obaveza i na poslu i van njega, pa pokušavam da uskladim vrijeme da mogu i dalje da treniram i da se spremam za veća takmičenja. Voljela bih da se oprobam malo i u trenerskim, ali i u sudijskim vodama, jer sam položila i za sudiju ove godine, ali vidjećemo. Sve zavisi od dogovora sa mojim trenerom Rajkom Radulovićem – naglasila je Maja Mirdinja.

(Glas Srpske)