230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Nevesinju pola metra snijega

Snježne padavine od prethodne noći okovale su većinu gradova Hercegovine, a niske temperature izazvale su brojne probleme građanima.

120216-herc snijeg Na većini puteva u Hercegovini, zbog niske temperature, saobraća se otežano i usporeno. Jutros je u Hercegovini oblačno sa snijegom i veoma niskim temperaturama, duva jak sjeverni vjetar koji stvara snježne nanose i zadaje dodatne nevolje putarima i vozačima.

Visina snijega: Čemerno 70 cm,Nevesinje 50, Gacko 43 , Bileća 24 i Trebinje 3 cm .Temperature vazduha u 7.00 sati iznosile su: Čemerno-8 , Nevesinje i Gacko-4 , Bileća-1 i Trebinje 0 stepeni.

Kako su nam jutros saopštili iz "Nevesinje puteva" magistralni putni pravac Mostar-Nevesinje-Gacko je prohodan, dok je od regionalnih puteva prohodno do Pridvoraca i Zovog Dola. Na putevima ima dosta ugaženog snijega i leda pa se preporučuje oprezna vožnja.

Iz preduzeća "Elekto-Nevesinje" dobili smo informaciju da je jutros snadbijevanje električnom energijom dosta uredno. Bez struje su još stanovnici Zovog Dola i još nekim manjih seoskih mjesta. Otklanjanje kvarova bilo je planirano za danas, međutim zbog vremenskih neprilika ekipe vjerovatno neće moći izaći na teren.

U popodnevnim časovima očekuje se razvedravanje i prestanak padavina, za srijedu i četvrtak meterolozi najavljuju izuzetno niske temperature, od petka toplije . (Virtualna Hercegovina)