230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Udruženje za zaštitu žiranata u Trebinju

Danas je u Trebinju pokrenut proces osnivanja ogranka Udruženja za zaštitu žiranata za gradove istočne Hercegovinu, koje će imati za cilj da zaštiti prava ljudi koji za nekoga otplaćuju kredit.

121215-ziranti2

- Vraćanje tuđih dugovanja postalo je u Trebinju, kao i u većini ostalih sredina u BiH, ozbiljan problem. Zato smo i ovde osnovali ogranak Udruženja za zaštitu žiranata, -  istakao je danas predsjednik Udruženja za zaštitu žiranata u BiH Jovica Cvjetković.  U izjavi za novinare Cvjetković oštro osuđuje rad banaka, a posebno mikrokreditnih organizacija, koje su kako kaže, davali kredite šakom i kapom, te savjetovali korisnike kredita šta da urade, šta da slažu kako bi dobili kredite.

- Postoji način i zaštita, samo ako se kvalitetno organizujemo i ako se žiranti ujedine, a ovom prilikom i apelujem na sve oštećene žirante sa ovih područja, da se obrate u Udruženje, kako bi došli do pravog rješenja. On je dodao da je mnogo veći procenat žiranata koji su dobili sudske presude u svoju korist.

121215-ziranti1

U Bosni i Hercegovini ima više od 300.000 prevarenih žiranata, koji su otplatili, otplaćuju ili su dobili sudske odluke za otplaćivanje kredita, kaže predsjednik Udruženja za zaštitu žiranata u BiH Jovica Cvjetković.

Udruženje će biti na usluzi svim građanima sa ovih područja, za savjetovanje o pravima i dužnostima žiranata, pravnoj i zakonskoj zaštiti, dodaje Cvjetković.

Sjedište ovog Udruženja će biti u Trebinju.

121215-ziranti3