230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mališani iz Dječijeg dnevnog centra izveli predstavu "Mi imamo maštu" (foto)

Danas je u Dnevnom centru za stare ocobe održana predstava pod imenom "Ja imam maštu", a koju su na oduševljenje svih prisutnih izvela djeca Dječijeg dnevnog centra iz Trebinja.

121217-djeca17

Djeca Dnevnog centra su pokazala zavidan nivo znanja, kroz glumu, pjevanje i plesanje i kroz ovu urnebesnu predstavu, isprepletenu sa mnoštvom zagonetki i anegdota, su progovorili o problemima s kojima se mališani svakodnevno susreću.

 - Dječiji dnevni centar već tri godine uspješno radi sa djecom različitih kategorija i uzrasta iz našeg grada. U sklopu naših aktivnosti su: podrška u izradi domaćih zadataka i učenju, različite kreativne i edukativne radionice, te slobodne aktivnosti. Naši korisnici su većinom djeca iz prigradskih naselja, Lastva I Dživar, djeca koja u svojoj bližoj okolini nemaju bilo kakav vid slične podrške. Za djecu je obezbjeđen svakodnevni pevoz od pomenutih naselja do Centra. U posljednje vrijeme imamo znatan porast broja djece iz užeg dijela grada.

Trenutno je u aktivnosti Centra uključeno oko 40-ak korisnika. Naš rad finansijski je podržan od strane Kinderpostezegels-a, organizacije iz Holandije i IN Fondacije Banja Luka.

Od juna mjeseca 2012. godine je u toku implementacija projekta "Vesela kuća" Dječijeg dnevnog centra, koji je finansijski podržan sredstvima za projektne aktivnosti u zajednici Grada Trebinje.
Sveukupni cilj navedenog projekta je poboljšanje kvaliteta života za 38-oro djece koja su korisnici našeg Centra. Specifični ciljevi projekta su:

  • poboljšanje uslova rada
  • integracija i socijalizacija korisnika
  • doprinos podizanju svijesti kod 38 – oro korisnika o problemima sa kojima se svakodnevno susreću

Od odobrenih sredstava, uspjeli smo popraviti jedan dio krovne konstrukcije i sanirati problem vlage u dijelu naših prostorija, nabaviti školske udžbenike od prvog do devetog razreda OŠ i pripremiti predstavu "Mi imamo maštu" koju ste danas imali prilike pogledati. Predstava je pravi kolaž igre, pjesme, recitacija I glume, odnosno svega onoga što djeca u sklopu slobodnih aktivnosti uče u Centru. Realizacijom predstave upravo u Dnevnom centru za stare želimo doprinijeti emocionalnom povezivanju na međugeneracijskom nivou, - istakao je za Lokoportal izvršni direktor Dječijeg dnevnog centra Mitar Milišić.

Partneri na projektu su Centar za socijalni rad, Dom penzionera i udruženje „Sunce nam je zajedničko".