230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počasti Ivani Ninković

Najbolja trebinjska plivačica Ivana Ninković najbolji je sportista Republike Srpske za 2012. godinu.

121218-ivana

Ninkovićeva je nastupajući za trebinjski Leotar i Olimp iz Banjaluke ostvarila izvanredne rezultate u godini na izmaku. Učestvovala je na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje je u disciplini 100 metara prsno zauzela 41. mjesto. Na evropskim prvenstvima u Mađarskoj i Francuskoj zabilježila je odlične rezultate. U Debrecinu je zauzela 12. mjesto na 50 metara prsno, a na 100 metara prsno oborila je rekord BiH. Na EP u 25-metarskim bazenima u francuskom Šartru oborila je tri seniorska rekorda BiH, a u trci na 50 metara prsno osvojila je izvanredno 10. mjesto.
- Presrećna sam, jer je ovo kruna moje dosadašnje sportske karijere. Nadala sam se visokom plasmanu, ali nisam vjerovala da ću biti najbolja. Svih nas deset koji su se našli na listi svojim rezultatima zaslužili su da budu najbolji, zato sam još više ponosna na ovo priznanje koje će mi biti veliki stimulans da sa dobrim i još boljim rezultatima nastavim i u budućnosti - rekla je Ivana Ninković.
Drugo mjesto u 58. izboru deset najboljih sportista "Glasa Srpske", a 21. u Republici Srpskoj pripalo je kik-bokseru Denisu Marjanoviću, dok je treći kajakaš Darko Savić. Iza njih su se plasirali: Biljana Cvijanović (atletika), Miloš Komatina (košarka), Dražen Subotić (džudo), Velibor Manjić (rukomet), Darija Kitić (streljaštvo), Miljana Antonić (stoni tenis) i Maja Stojković (tekvondo).
Organizator manifestacije "Glas Srpske" i ove godine dodijelio je još nekoliko priznanja. Tri plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta dobili su: Adolf Ambroš, Ljubiša Majdov i Milan Radaković, a tri plakete namijenjene ambasadorima sporta Republike Srpske pripale su Draženku Mitroviću, Radoju Đeriću i Marku Šćekiću.
Plaketa "Glasa Srpske" posthumno je uručena porodici poginulog padobranca Nemanje Goronje, a plakete za dugogodišnji doprinos razvoju sporta dobio je Nebojša Matijević.
Uručena je plaketa za izuzetne rezultate u sportu osoba sa invaliditetom, koja je pripala Borislavu Gajiću, dok je povelja za izuzetan sportski poduhvat pripala Košarkaškom klubu Igokea iz Aleksandrovca.
Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske dobio je predsjednik stručnog žirija za 58. izbor najboljih sportista "Glasa Srpske" Aleksandar Šoštar.
Perspektivni
Tradicionalno, u sklopu završne manifestacije "Glasa Srpske" Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske dodijelilo je nagradu najperspektivnijim sportistima. Priznanja su pripala: Veri Kostić (odbojka), Aleksandri Samardžić (džudo), Magdaleni Đurić (tekvondo), Sari Jaćimović (šah), Jeleni Gajić (atletika), Sandru Poletanu (kik-boks), Nikolini Jović (tenis), Nevenu Crnogaći (rukomet), Tatjani Đekanović (streljaštvo) i Goranu Košarcu (smučanje). Najperspektivniji sportisti u kategoriji lica sa invaliditetom su Biljana Nedić (košarka u kolicima) i Aleksandar Cvijanović (sjedeća odbojka).

121218-ivana1

Medijski pokrovitelj
Medijski pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je bila Radio-televizija Republike Srpske, koja je dodijelila priznanje za najbolje organizovanu sportsku manifestaciju na teritoriji Republike Srpske u 2012. godini. Ova nagrada pripala je Teniskom ATP čelendžeru "Banjaluka 2012".
Nagrada čitalaca
Da stručni žiri 58. izbora deset najboljih sportista nije pogriješio, pokazuje i nagrada čitalaca "Glasa Srpske". Oni su elektronskim putem najviše glasova takođe dali plivačici Ivani Ninković. (Glas Srpske)