230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Swisslion uvodi drugu smjenu s ciljem povećanja proizvodnje

U "Svislajon doo Trebinje"  naredne godine počeće rad u dvije smjene, a planirano je povećanje proizvodnje za oko 20 odsto, rekao je predsjednik Upravnog odbora SL IAT Zoran Komatina.

111008-iat1 Komatina je, poslije sjednice Upravnog odbora Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske, naveo da su već potpisani ugovori sa važnim poslovnim partnerima i najavio rekonstrukciju proizvodne hale, što će omogućiti bolje uslove za rad.

Prema njegovim riječima, neki od osnovnih ciljeva ovog kolektiva su da se sačuvaju radna mjesta i postojeći kupci, te da se iznađu novi.

Predsjednik Sindikata metalaca i rudara SL IAT Boško Pikula izrazio je nadu da će u 2013. godini biti znatno poboljšan materijalni položaj radnika, napominjući da je prosječna plata od 400 maraka nedovoljna.

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada rekao je da je neophodno da Vlada Srpske razmisli o predloženim mjerama koje je ovaj sindikat iznio u dokumentu "Nova industrijska politika", a koje bi, kako kaže, spasile posrnulu industriju Srpske.

On smatra da politika koja se vodi prema industriji nije dobra i da je treba mijenjati. (Srna)