230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Godišnji koncert omladinskih sastava KUD SL Alat (foto+video)

I nakon 50 i više godina postojanja trebinjsko gradsko Kulturno umjetničko društvo SL Alat svojim tradiconalnim godišnjim koncertom puni dvorane.

121228-folklor09

Pred više od hiljadu ljubitelja folklora večeras je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju održan godišnji koncert omladinskih sastava KUD SL Alata.

U veoma bogatom kulturno umjetničkom programu mogli smo da uživamo u predstavi tradicionalnih igara i pjesama naših mladih umijetnika kojih je večeras nastupilo oko pet stotina svih uzrasta.

„Godišnjim koncertom dječijih ansambala željeli smo da roditeljima i građanima Trebinja na najljepši način čestitamo novogodišnje i božićne praznike", rekao je Ćorluka i dodao da su za uspješan nastup mladih članova „Alata" zaslužni Nataša Bodiroga, Milijana Zirojević, Milica Mandić, Milica Milenić, te Nebojša Ratković, umjetnički rukovodilac „B" i „C" ansambla.

Publika je u dvoipočasovnom programu aplauzima nesebično nagrađivala najmlađe članove društva koji su izvodili igre i pjesme o Kosovu, Hercegovini i Srbiji.

GKUD "Alat" broji ukupno oko 500 članova, što ga čini jednim od najmasovnijih društava na Balkanu, a tokom ove godine upisano je novih stotinjak članova.

Članovi „Alata" učestvovali su na velikim međunarodnim i internacionalnim festivalima, te organizovali mnogobrojne humanitarne koncerte u Hercegovini i šire, a dobitnici su mnogobrojnih nagrade i priznanja.

Jedna od najdražih je nagrada osvojena ove godine na 44. Međunarodnom festivalu folklora u Poljskoj gdje je „Alat" u konkurenciji 16 evropskih zemalja dobitnik nagrade publike i novinara za očuvanje izvornosti i tradicije za koreografiju igre i pjesme iz Hercegovine, kao i nagradu za najljepše pjevanje poljske himne.

Voditelji koncerta Snežana Lukić i Ratomir Mijanović profesionalno su odradili svoj dio programa koji je trajao preko dva sata.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg koncerta je grad Trebinje i Industrija Alata Trebinje.