230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zimski uspon trebinjskih i gatačkih planinara na Maglić (foto+video)

Članovi Planinarskih društava "Vučji zub" iz Trebinja i "Volujak" iz Gacka uspješno su, treći put, osvojili najviši vrh u Republici Srpskoj i BiH - Maglić, čija je nadmorska visina 2.386 metara.

130101-vzub

Hrabri planinari Igor Škero, Žarko Budinčić i Dragan Janjić iz Trebinja te Milorad Jovanović i Radoš Milošević iz Gacka kažu da će uspon na ovu planinu postati tradicionalan pred Novu godinu.

Škero je Srni rekao da je bilo vjetrovito i hladno ali da im je volja da se popnu na vrh Maglića bila jača od bilo koje vremenske nepogode.

"Odmorili smo se u jednoj lijepoj kući na Trnovačkom jezeru koja je nazvana 'kuća spasa', a koja je uređena za planinare i druge ljubitelje prirode", naveo je Škero.

On je dodao da su ostali planinari "Vučjeg zuba" istovremeno obilazili tvrđave i vrhove oko Trebinja i na taj način poželjeli srećnu Novu godinu svojim sugrađanima i završili jednu uspješnu godinu u svom radu.

Članovi Pinarskog društva "Vučji zub" ove godine osvojili su i Monblan, najviši vrha Alpa i zapadne Evrope, a mogu se pohvaliti i mnogobrojnim humanim akcijama.

130101-vzub1

(Srna/foto FB PD Vučji zub)