230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Eparhija Zahumsko-hercegovačka obilježila Krsnu slavu

 U staroj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru juče je obilježena krsna slava Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i episkopa Grigorija - Sveti Ignjatije Bogonosac.

130103-ignjatije

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, uz sasluženje episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija i umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija.
Povodom krsne slave Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i episkopa Grigorija - Svetog Ignjatija Bogonosca, i u ostalim hramovima Eparhije služene su liturgije.

Na veliki praznik danas su uručene i medalje za troje istočnohercegovačkih zadužbinara i ljudi koji su pomogli i Crkvi i narodu Hercegovine u proteklom periodu.
Orden Svetog Save uručen je Zoranu Božiću, a medalje Sveta Evgenija carica Milica, koje dodjeljuje Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, dobile su Dara Cvijetić iz Trebinja i Radmila Vujović iz Bileće za nesebičnu pomoć starim ljudima, ali i narodu na Kosovu i Metohiji.
Skromna priznanja za zasluge na Matematičkoj olimpijadi dobili su i učenici iz osnovnih i srednjih škola u Nevesinju, koji su na ovakvim olimpijadama širom svijeta ostvarili niz zapaženih rezultata.

Proslavi krsne slave Eparhije prisustvuju predstavnici istočnohercegovačkih opština, brojni gosti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, među kojima i proslavljeni košarkaški as Dejan Bodiroga, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.
SRNA