230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Savjetnik ministarstva pravde Srbije posjetio Trebinje

Savjetnik Ministra pravde Republike Srbije i Sekretar Komisije za međuresornu saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, Uglješa Mrdić, danas se sastao sa gradonačelnikom Trebinja, Slavkom Vučurevićem.

130103-slavko1

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima daljeg povezivanja i saradnje Republike Srpske i Republike Srbije, povodom čega je Mrdić rekao da kao državni službenik i hercegovac osjeća obavezu da doprinese razvoju Trebinja u okviru postojećih odnosa između dvije republike.

Naime, u decembru prošle godine potpisan je memorandum o saradnji između Ministarstva pravde i državne uprave Srbije i resornih ministarstava Republike Srpske. Ovim memorandumom potpisnice su se obavezale na uzajamnu sardanju i razmjenu pozitivnih iskustava u oblasti pravosuđa i uprave.

Smatrajući da razmjena informacija i jačanje paralelnih veza ima izuzetan značaj za region Istočne Hercegovine, gradonačelnik Trebinja je povodom sastanka izrazio nadu u početak jedne uspješne društveno-ekonomske saradnje Trebinja sa institucijama Srbije, odnosno nastavak još uspješnije saradnje Republike Srpske i Republike Srbije.

S obzirom da ovo nije bila Mrdićeva zvanična posjeta, konkretniji razgovori o mogućnostima i načinima uspostavljanja tješnjih veza Republike Srbije sa našim regionom biće nastavljeni na Vučurevičevoj službenoj posjeti Beogradu. (Grad Trebinje)