230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Veselo na Svetom Stefanu, ženi se Nole!

Na Svetom Stefanu je veselo. Venčavaju se Novak Đoković i Jelena Ristić. Pročitajte kako je bilo danas oko tog bisera Crnogorskog primorja...

140709-sveti-stefan-5

Tako mediji ovde u regionu, ali i mnogi u svetu, pišu o stupanju u bračnu zajednice najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i njegove izabranice Jelene Ristić.

Sveti Stefan je, trenutno, "zabranjeni grad". To je i normalno, jer Đokovići žele da zadrže kakvu-takvu privatnost. Tom mestu je danas bilo teško prići. Tačnije, moglo se do mosta, odnosno bedema koji vodi do Svetog Stefana.

Reporter MONDA Mladen Stojović je, poput mnogih drugih kolega, bio danas kod Svetog Stefana, gde je održano (odnosno treba da bude održano) građansko venčanje i veselje povodom ulaska u brak Novaka i Jelene.

Oko ostrva je u sredu pre podne bila velika gužva. Tamo je bilo bar 20-ak kamermana i fotoreportera, ali i veliki broj turista koji su želeli izbliza da vide šta se događa, kao i da svojim aparatima i mobilnim telefonima ovekoveče svaki trenutak.

Sveti StefanFoto: MONDO/Mladen Stojović
Iznad ostrva je povremeno kružio helikopter. U okolini nije bilo jahti, niti brodića, verovatno i zbog talasa i uzburkanog mora. Mada i da je more bilo mirno, pitanje je da li bi im bilo dozvoljeno da se približe ostrvu.

Međutim, kako je sunce pržilo, tako se i broj ljudi smanjivao. Pa, na kraju nije bilo nikoga na početku mosta.

Jak vetar i ustalasano more otežalo je pristup jahtama, ali i demotivisalo fotoreportere koji su nameravali da sa te strane usnime mladence ili nekog od slavnih svatova koji su doputovali na balkansku svadbu decenije (veka?).

Sveti StefanFoto: MONDO/Mladen Stojović

Zanimljivo, iako su mnogi pretpostavljali da će venčanje Novaka Đokovića proći u totalnoj policijskoj opsadi mondenskog crnogorskog letovališta, u širem okruženju Svetog Stefana danas do 18 časova reporter MONDA nije primetio nijednog uniformisanog policajca!

Da li ih je bilo u civilu, može samo da se nagađa tek, u neposrednoj blizini ulaza na Sveti Stefan, jedva da se moglo primetiti i obezbeđenje kompanije "Aman rizorts" koja je vlasnik grada-hotela.

Enigma šta će se događati prvog a šta drugog dana venčanja, za širu javnost još nije rešena. Prema našim izvorima, građansko venčanje trebalo bi da bude održano u četvrtak u 18 časova. Međutim, sa terase restorana na kojem će biti proslavljeno venčanje najboljeg tenisera današnjice, muzička proba čula se već danas oko 15 časova. Dva sata kasnije, dok su konobari užurbano pripremali stolove, sa muzičke bine već su uveliko odjekivale "šlager" melodije...

Sveti Stefan, restoranFoto: MONDO/Mladen Stojović

Kako je funkcionisao ulazak na Sveti Stefan?
Na početku "mostića" ili bedema, osoblje koje je bilo zaduženo za služenje gostiju, pokazivalo je akreditacije i onda su plavim kombijem bili prebacivani u gradić. Reporter MONDA nije uočio nijednog policajca, a ulaz su regulisali momci u belim majicama sa natpisom "Aman" (reč je o zaposlenima u tajlandskoj kompaniji koja je vlasnik hotela-ostrva).

Sveti StefanFoto: MONDO/Mladen Stojović

Na podjednako suptilan način obavljano je i uvođenje zvanica na poluostrvo. Sa dva lendrovera beogradskih tablica, skriveni iza zatemljenih stakala, dovoženi su gosti koji su danas stigli na Sveti Stefan.

Šuškalo se danas tokom dana se da je u Crnu Goru doputovao i Rafael Nadal, sjajni španski teniser, "Kralj šljake", kako ga zovu i veliki Đokovićev prijatelj. Prema pisanju pojedinih medija, svadbenom veselju trebalo je da priristvuju i druge Novakove kolege iz "belog sporta", poput Viktora Troickog, Jelene Janković, Ane Ivanović, Janka Tipsarevića, Endija Mareja, Marije Šarapove... Ali, to su sve nezvanične informacije i treba ih uzeti sa velikom rezervom.

džip, Sveti StefanFoto: MONDO/Mladen Stojović

Inače, crkveno venčanje Novaka i Jelene trebalo bi da bude obavljeno u nedelju, u crkvi Svete trojice u okviru manastira Reževići.

crkvaFoto: MONDO

Kao što vam je poznato, mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je u utorak da će venčanje moći da bude obavljeno tek nakon posta, a to znači u nedelju.

Inače, Đoković je u Paštrovićima dočekan kao domaći. Na brdu iznad Svetog Stefana, podno manastira Praskavica, meštani su mladoženju pozdravili transparentom sa delom čuvenog Njegoševog stiha: "Imao se rašta i roditi". (Mondo)