230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Deset najnovijih trendova u 2015. godini

Izveštaj kompanije Ericsson pokazuje da potrošači žele da tehnologija i povezanost budu integrisani u sve aspekte svakodnevnog života.

141223-trendovi Saznanja izneta u ovoj objavi su globalnog istraživačkog programa, u kojem su učestvovali vlasnici pametnih telefona starosti od 15 do 69 godina.

Strimovana budućnost
Korisnici sve više žele jednostavne usluge koje se aktiviraju na zahtev i omogućavaju pristup video sadržaju sa više različitih uređaja. Očekuje se da će 2015. biti istorijska godina, jer će na nedeljno više ljudi gledati strimovan video nego emitovani televizijski program.

Pametne kuće
Potrošači pokazuju veliko interesovanje za kućne senzore, koji ih upozoravaju na probleme sa vodom i strujom, ili dolazak i odlazak članova porodice.

Deljenje misli
Većina vlasnika pametnih telefona bi volela da koristi uređaje pomoću kojih bi komunicirali sa drugima direktno putem misli – za šta smatraju da će biti uobičajeno do 2020. godine.

Pametni građani
Kako nas internet čini informisanim, mi donosimo sve bolje odluke. Potrošači veruju da će mape koje prikazuju gustinu saobraćaja, aplikacije za poređenje potrošnje energije i uređaji za proveru kvaliteta vode u stvarnom vremenu, biti uobičajeni do 2020. godine.

Ekonomija deljenja
Polovina intervjuisanih vlasnika pametnih telefona otvorena je za ideju izdavanja svojih slobodnih soba, ličnih kućnih aparata i druge opreme putem interneta i aplikacija, kako bi uštedeli novac.

Digitalni novčanik
Čak 48 odsto vlasnika pametnih telefona bi radije koristilo svoj telefon za plaćanje robe i usluga. Njih 80 odsto veruje da će pametni telefoni zameniti njihov novčanik do 2020. godine

Lični podaci
Tačno 47 odsto vlasnika pametnih telefona bi volelo da bude u mogućnosti da plaća elektronskim putem, bez automatskog transfera ličnih podataka. 56 odsto vlasnika pametnih telefona bi želelo da svi vidovi komunikacije putem interneta budu šifrovani.

Duži život
Veruje se da bi aplikacije koje pomažu pri džogiranju, merači pulsa i tanjiri koji mere količinu hrane na njima, mogli da produže naše živote, čak, i do dve godine po aplikaciji.

Kućni roboti
Potrošači podržavaju ideju posedovanja kućnih robota koji bi mogli da pomognu u svakodnevnim kućnim poslovima. Njih 64 odsto veruje da će ovo biti uobičajeno u domaćinstvima do 2020. godine.

Deca povezuju sve
46 odsto vlasnika pametnih telefona veruje da će današnja deca, kada odrastu, očekivati da svi objekti budu povezani.

(Blic)