230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Stiglo je pedeset megapixelno čudovište iz Canona – 5ds

Nakon mjeseci šuškanja i glasina, koja su svakim danim bile sve glasnije, Canon je službeno objavio da je megapikselno čudovište 5Ds/5Ds R živo te da dolazi uprodavnice vrlo brzo. 50.6 MP senzor punog formata je odgovor na Nikonove i Sonyijeve fotoaparate nove generacije te je time preuzeo premat u kategoriji “najveća rezolucija u DSLR sistemu”.

150209 canon

Mi smo se ipak nadali da će pobjediti druga struja glasina koja je tvrdila da slijedeći fotoaparat i Canonove fabrike imati novi senzor tj. senzore koji će biti zaduženi svaki za svoju boju (RGB). Ipak, na kraju rat megapixelažama se nastavlja.

Sudeći po specifikacijama novi 5Ds/5Ds R je napravljen za fotografe kojima je rezolucija najvažnija, rade u studiju, dok ISO mogućnosti nisu primarne. Cijene koje se već sada mogu naći po netu se vrte oko 3600 i 3900 dolara.

Pored novih DSLR fotoaparata Canon je predstavio i EF 11-24mm f/4L USM, prvi pravocrtni objektiv najšireg ugla na svijetu i savršen dodatak za fotografe pejzaža i arhitekture.

Canon danas transformiše sistem EOS System predstavljanjem modela EOS 5DS i EOS 5DS R – sasvim nove generacije DSLR fotoaparata punog kadra i ultravisoke rezolucije. Nadilazeći granice 35-milimetarskih senzora, novi fotoaparati nude najveću rezoluciju ikad viđenu u senzoru punog kadra – nevjerojatnih 50,6 megapiksela. Uz nenadmašni kvalitet ti fotoaparati nude i izniman spoj razlučivosti, brzine i trajnosti, bez obzira slikate li pejzaže, arhitekturu, visoku modu ili portrete, iz osobnog zadovoljstva ili profesionalno. Kada se traži isključivo najoštrija slika, EOS 5DS R nudi i niskoprolazni poništavajući filter koji maksimizuje razlučivost senzora i vidljivu kvalitetu slike. 

Postavljanje novih standarda za DLSR fotoaparate punog kadra

Postavljajući novo mjerilo za fotoaparate punog kadra, modeli EOS 5DS i EOS 5DS R spajaju brzo, instinktivno rukovanje DSLR-om s novorazvijenim CMOS senzorom razlučivosti 50,6 megapiksela, nudeći fleksibilnost pri fotografisanju različitih scena i predmeta, a posebno onome za medije velikih formata poput oglasnih plakata ili naslovnica časopisa – slučajeva u kojima je svaki piksel bitan. Napredna arhitektura senzora omogućuje osjetljivost u ISO rasponu 100-6400, proširivo do 50-12 800, što osigurava fotografije visoke kvalitete s niskom mjerom šuma, preciznim bojama i širokim dinamičnim rasponom. Radi postizanja dodatne fleksibilnosti, razlučivost ovih fotoaparata omogućuje tri nova načina fotografisanja s omjerima koji se podešavaju direktno u aparatu: 1,3x, 1,6x i 1:1. Vidljivi kroz pretraživač, ovi modeli daju izvrsne rezultate s fotografijama rezolucije 19 megapiksela, čak i kada se koristi 1,6x.

Stvoreni da bi izdržali i fotografski najzahtjevnije situacije, dvostruki procesori DIGIC 6 ugrađeni u fotoaparate EOS 5DS i EOS 5DS R daju veoma brze performanse i brz odziv potreban za bilježenje prvorazrednih fotografija s izuzetnom reprodukcijom boja. Oba procesora dizajnirana su tako da bez problema mogu obrađivati ogromne količine slikovnih podataka sa senzora razlučivosti 50,6 megapiksela, istovremeno smanjujući šum na slikama i omogućujući slobodu slikanja brzinom od pet slika po sekundi.

Automatski iznimni

Stvoreni da osiguraju da je svaki detalj vašeg izuzetnog pejzaža ili studijske fotografije visoke mode u fokusu, fotoaparati EOS 5DS i EOS 5DS R opremljeni su naprednim AF sistemom sa 61 tačkom za fokusiranje, od kojih je 41 križna, te omogućuju nevjerojatnu oštrinu slike i preciznost kroz cijeli kadar. Oba fotoaparata bez problema održavaju fokus kada se predmeti kreću, koristeći tehnologiju EOS Intelligent Tracking and Recognition AF (iTR) za praćenje lica i boja. Da bi se smanjilo zamućenje slike, Canonov sistem Mirror Vibration Control System koristi krivuljaste ploče za pomicanje ogledala u fotoaparatu gore i dolje na strogo kontroliran način, izbjegavajući iznenadne stanke i utišavajući zvuk otpuštanja zatvarača.

Senzor za mjerenje RGV+IR od 150 000 piksela opremljen tehnologijom otkrivanja titranja ugrađen u fotoaparate EOS 5DS i EOS 5DS R osigurava da se fotografije bilježe dosljednom i preciznom ekspozicijom pod različitim svjetlosnim uslovima, uključujući fluorescentnu rasvjetu.

Nevjerojatni detalji i neograničena kreativnost

Stavljajući nenadmašnu kvalitetu slike pod vaše prste, fotoaparati EOS 5DS i EOS 5DS R nude niz prilagodljivih načina i postavki da bi osigurali zadivljujuće rezultate kod baš svake fotografije. Novi način rada Fine Detail Picture Style maksimizira razinu detalja koju možete dobiti iz senzora, omogućujući napredno podešavanje oštrine bez potrebe za posebnim programima za uređivanje.

Popularni kreativni načini, uključujući Multiple Exposure i HDR, u trenutku vam omogućuju da izrazite svoju kreativnost na samom fotoaparatu, a ugrađena štoperica omogućuje fotografiranje kroz duža razdoblja i stvaranje zadivljujućih videozapisa protoka vremena (time lapse) pri čemu ne morate stalno biti uz fotoaparat, nositi dodatnu opremu ni koristiti posebne programe.

Prvorazredna, profesionalna konstrukcija i prilagodljive značajke

EOS 5DS i EOS 5DS R stručno su konstruirani da bi vam omogućili brz rad bez obzira na okruženje. Tražilo sa stopostotnom pokrivenošću elektronskim premazom čini kadriranje važnih fotografija vrlo jednostavnim, a može se prilagoditi vašem načinu rada. Veliki, 8,11-centimetarski (3,2”) Clear View II LCD zaslon s antireflektirajućom strukturom smanjuje odbljeske prilikom pregledavanja fotografija, a istovremeno služi i kao vizualna i dostupna kontrolna ploča za postavke koje se najčešće koriste. Novi ekran za brzo prilagođavanje ugrađen u fotoaparat omogućuje jednostavno podešavanje vrste, veličine i položaja ikona kako bi bile prilagođene vama ili trenutnoj radnoj situaciji.

Oba fotoaparata odišu Canonovim čuvenim dizajnerskim duhom – dugovječno kućište izrađeno od visokokvalitetne magnezijske slitine omogućuje fotografisanje otporno na vremenske uvjete, što je savršeno za fotografe pejzaža koji žele uslikati savršenu fotografiju bez obzira na vrijeme.

EOS 5DS R: stvoren za najveću kvalitetu slike koja se može dobiti iz DSLR-a

Kada ne zadovoljava ništa drugo osim apsolutno najviše razine detalja, EOS 5DS R opremljen je niskoprolaznim poništavajućim filterom da bi osigurao najoštrije moguće rezultate. Izvrstan za fotografe pejzaža koji slikaju organske prizore, niskoprolazni poništavajući filtar bilježi zadivljujuću razinu detalja koja je potrebna da bi se sjajna fotografija transformirala u nevjerojatnu.

Stručnost u optici: EF 11-24mm f/4L USM

EOS 5DS i EOS 5DS R kompatibilni su s Canonovom bogatom ponudom objektiva EF, koja broji 71 model[ii]. Canon je danas predstavio i pravocrtni zum-objektiv s najširim kutom na svijetu1, EF 11-24mm f/4L USM. Savršen za fotografe koji slikaju pejzaže i arhitekturu, EF 11-24mm f/4L USM dizajniran je s namjerom da otvori čitav novi svijet kreativnih prilika zahvaljujući superširokom žarišnom rasponu 11-24 mm. Objektiv je opremljen novodizajniranom optičkom strukturom i sadrži tri asferične leće, uključujući osnovni asferični element, što maksimizira kvalitetu slike i ostvaruje najnižu moguću razinu distorzije, a robusno kućište omogućuje da se koristi u ekstremnim vremenskim uvjetima.

EOS 5DS – najvažnije značajke:

CMOS senzor razlučivosti 50,6 megapiksela s dvostrukim procesorom DIGIC 6
Mjerni senzor RGB+IR od 150 000 piksela
Slikanje do 5 slika po sekundi
AF sustav sa 61 točkom
Obrezane fotografije
EOS 5DS R uključuje i:

Niskoprolazni poništavajući filtar
EF 11-24mm f/4L USM – najvažnije značajke:

Istražite pejzaže iz ultraširoke točke gledanja
Pravocrtni objektiv s najširim kutom na svijetu
Minimalna distorzija – savršen za arhitekturu i interijere
Napredni premazi na lećama štite od zamućivanja i odbljeska
Brzo, gotovo nečujno automatsko fokusiranje s mogućnošću potpune ručne kontrole
Mogućnost fotografisanja i u ekstremnim vremenskim uslovima
cahayabox.net