230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

KONKURS za najbolju turističku fotografiju!!!

Turistička organizacija Republike Srpske u okviru aktivnosti koje sprovodi povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i u skladu sa ovogodišnjom kampanjom Svjetske turističke organizacije "Milioni turista, milioni mogućnosti" raspisuje KONKURS za najbolju turističku fotografiju.

150618 konkurs foto

Konkurs je podijeljen u dvije kategorije:

I) Za najbolju turističku fotografiju
II) Za najbolju fotografiju koja oslikava temu " Milioni turista, milioni mogućnosti " kao poruku ovogodišnje kampanje Svjetske turističke organizacije.

USLOVI KONKURSA:

1. I. Predmet konkursa za prvu kategoriju, odnosno za najbolju turističku fotografiju je fotografija urađena na području Republike Srpske, koja se može iskoristiti u svrhu promocije turističkih vrijednosti i koja će dati doprinos predstavljanju Republike Srpske kao turističke destinacije.

Konkurs se raspisuje u dvije podkategorije: pojedinačna fotografija i kolekcija fotografija. Kolekcija može da sadrži najviše 4 (četiri) fotografije. Fotografija nema tematsko ograničenje, ali karakter radova mora biti takav da mogu biti iskorišćeni u svrhu prezentovanja turističke destinacije, odnosno u funkciji promocije turizma Republike Srpske gdje do izražaja trebaju da dođu originalnost i kreativnost.

II. Predmet konkursa za drugu kategoriju, odnosno za najbolju fotografiju na temu "Milioni turista, milioni mogućnosti" je fotografija koja prikazuje jedinstvenost koja pruža šansu da se Republika Srpska prepozna i izdvoji među milionima.

2. Fotografije dostaviti u elektronskoj formi, najmanje 300dpi. putem e-mail-a:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Molimo Vas da napišete ime i prezime autora, kontakt telefon, naziv fotografije, godinu nastanka i lokaciju na kojoj je snimljena i naznakom "Za najbolju fotografiju - I kategorija" ili "Za najbolju fotografiju – II kategorija", najkasnije do 01. Septembra 2015. godine. Fotografije mogu biti u koloru ili crno-bijele.

3. U obzir će se uzimati materijali koji do sada nisu korišćeni u druge propagandne kampanje.

4. Kandidati čije fotografije uđu u uži izbor biće kontaktirani, a njihovi materijali će biti prezentovani na organizovanoj izložbi, a pobjednici će biti proglašeni krajem septembra 2015. godine.

5. Fotografije ostaju u trajnom vlasništvu organizatora Konkursa.

6. Nagradni fond:

  • Za najbolju pojedinačnu turističku fotografiju- Wellness vikend boravak u hotelu Lavina, Jahorina za dvije osobe i 300 KM poklon Turističke organizacije Republike Srpske
  • Za najbolju kolekciju turističkih fotografija- Romantični vikend boravak u Etno Selu Stanišići za dvije osobe i 300 KM poklon Turističke organizacije Republike Srpske
  • Za najbolju fotografiju na temu " Milioni turista, milioni mogućnosti "- Relax vikend boravak u hotelu San, Terme Laktaši za dvije osobe i 300 KM poklon Turističke organizacije Republike Srpske.