230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Počinje takmičenje Upoznaj Srpsku

Vikimedijina zajednica Republike Srpske u periodu od 15. novembra do 15. decembra organizuje takmičenje u pisanju članaka na Vikipediji na srpskom jeziku koje nosi simbolični naziv „Upoznaj Srpsku”.

181119 Upoznaj Srpsku Logo

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka stvaranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na Vikipediji, jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice. 

Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj.

Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali članci učestvovali u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu sa Vikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima samog takmičenja. Sadržaj stvoren tokom takmičenja će se naći pred stručnim žirijem koji će ocjeniti članke.

Tri takmičara sa najviše bodova biće nagrađeni vrijednim nagradama, i to:

1. mjesto — laptop;
2. mjesto — tablet;
3. mjesto — pametni telefon.

U okviru projektnih aktivnosti biće održan jedan uređivački maraton i jedna foto-tura. Ovogodišnje prateće projektne aktivnosti će biti relizovane u Višegradu, u saradnji sa lokalnim partnerima: J​U SŠC „Ivo Andrić” Višegrad,​
Foto-klubom Višegrad,​​ Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta” - OO Višegrad. Pored partnera iz Višegrada, projekat je podržan od strane urednika veb-sajta ​Srbi u BiH — kroz epohe i sudbine ​iz Banja Luke.

Uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri - ​Vikimedija Levant i ​Vikimedijina korisnička grupa Grčka će organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj u svojim zemljama. Tom prilikom će se kreirati sadržaji vezani za Republiku Srpsku na Vikipediji na grčkom i na arapskom jeziku. Prva radionica će biti održana na ​Hašemit Univerzitetu​ (​The Hashemite University)​, ​u gradu Zarka (​Zarqa)​​ - Jordan.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedija (​Wikimedia Foundation)​.

Dodatne informacije:
Kontakt:
Bojana Podgorica koordinator projekta +387(0)65/089-774
● sajt: wikimedia.rs.ba
● imejl: i​This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.