230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Bajaga i Instruktori objavili novi album „Ovaj svet se menja"

Objavljen je novi 13. studijski album Bajage i „Instruktora“, pod nazivom „Ovaj svet se menja“ sa devet pesama. Na albumu su i obrade dobro poznatih starih hitova.

200920 bajaga

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom kovida 19 i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića Tvoje oči i Moja draga, pa Ja sam se ložio na tebe, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe", Ni na nebu ni na zemlji - naslovna pesma iz istoimenog filma, tema iz serije Otvorena vrata, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, sa izmenjenim tekstom, gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije...

U petak, 18. septembra Bajaga i „Instruktori" su održali koncert koji posvećuju svim zdravstvenim radicima koji su o nama brinuli i brinu tokom pandemije.

Ovim nastupom započeta je i koncertna promocija novog albuma.

„Mislio sam da je dobra stvar da tim hrabrim ljudima pružimo jedan koncert za uživanje, te da im se odužimo bar malo za sve ono što su oni prethodnih meseci činili za sve naše građane", ističe Bajaga povodom koncerta za crvenu zonu.

Nove verzije se sviđaju i Zdravku Čoliću

Pošto su se na novom albumu našle i starije Bajagine autorske pesme koje su pevali drugi izvođači, Bajagić kaže da se tim povodom čuo sa Borom Đorđevićem i Zdravkom Čolićem, kome se dopadaju nove verzije... Ima i novih kompozicija.

„Naslovna pesma je nova - Ovaj svet se menja, ona je nastala za vreme korone", rekao je Bajaga.

Uz naslovnu pesmu novog 13. albuma Bajage i instruktora Ovaj svet se menja, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dve numere koje su nastale takođe ove godine, u vezi sa filmom Hotel Beograd.

Publici je već dobro poznata Darja, sa Milošem Bikovićem, a pesma Kako se to naziva čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja.

Na albumu gostuju i frontmen benda „Iri Ef-Em" Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O" Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem.

Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

Promocija albuma Ovaj svet se menja će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za kovid 19, a u nedavnom intervju za sajt RTS-a, Bajaga je poverio koje njegove pesme najvernije odslikavaju novu stvarnost koju živimo.

„Na novom albumu, to je svakako pesma Ovaj svet se menja i cela ova situacija je bila inspiracija za nastanak te pesme. A što se tiče nekih pesama od ranije, to bi možda mogla biti Ni na nebu ni na zemlji u čijem tekstu se mogu naći neke aspiracije na današnju situaciju", rekao je Bajaga. (RTS)