230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Kompanija Nike najavljuje trajni prelazak na internet prodaju

Američki proizvođač sportske opreme Nike zabilježio je ogroman skok prodaje na mreži, nadoknadivši raniji pad prihoda u fizičkim prodavnicama uzrokovan pandemijom korona virusa.

200924 nike

Kompanija je saopštila da je ostvarila munjeviti rast digitalne prodaje od čak 82% u periodu jun-avgust 2020, izvještava britanski javni servis BBC.

Prihodi kompanije Nike su u navedenom periodu iznosili 10,6 mlrd USD, zahvaljujući oporavku mnogih ključnih tržišta kompanije, uključujući i kinesko.

Prije toga, od marta do kraja maja prihodi kompanije su pali za više od trećine, zbog zatvaranja prodavnica i uvođenja mjera zaključavanja tržišta širom svijeta.

Glavni izvršni direktor Nike-a Džon Donaho, rekao je da bi prelazak na internet prodaju mogao da bude trajan.

- Znamo da je digitalno poslovanje nova normalnost. Današnji potrošač je okrenut digitalnoj kupovini i jednostavno se neće vratiti ranijim navikama - dodao je Donahou.

Prodaja Nike-a raste na glavnim tržištima, uključujući Kinu, Japan, Južnu Koreju i Ujedinjeno Kraljevstvo, dok njegovo bazno sjevernoameričko tžište bilježi pad.

Akcije kompanije su porasle za više od 10% na trgovanju posle zvaničnog radnog vremena berze u SAD-u, zbog boljih poslovnih pokazatelja Nike-a nego što je Wall Street očekivao. (Tanjug)