230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Poznato ko je u grupi s Novakom na završnom Mastersu

Najbolji teniser svijeta ima priliku da u Londonu dodatno učvrsti prvo mjesto na ATP listi, jer može da zaradi dodatnih 1.300 bodova.

201114 novak

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u grupi sa Danilom Medvedevim, Aleksanderom Zverevim i Dijegom Švarcmanom na završnom Mastersu u Londonu.

 Novak je u grupi Tokio 1970 i nosilac je grupe, dok je u drugoj nosilac bio drugi reket sveta Rafael Nadal. Grupa nosi ime Tokio 1970, jer je tada odigran ovaj turnir po prvi put, a ovo će biti jubilarni 50. put da se igra završni Masters najboljih tenisera.

Đoković je izbegao Dominika Tima, koji je treći reket sveta i predstavlja jednog od favorita uz Novaka i Nadala, ali čeka ga sigurno težak posao protiv Danila Medvedeva, koji je u formi, kao i Aleksander Zverev, šampion iz 2018. godine, a u grupi je i debitant na ovom turniru Dijego Švarcman, koji ume da bude nezgodan.

Nema sumnje, Novaka čeka paklen posao da obezbedi jedno od prva dva mesta i plasira se u polufinale, ali on je prvi reket sveta i želi da dokaže dominaciju koju je ove godine priredio na gotovo svim turnirima, izuzev finala Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

Kod Nadala u grupi, koja se zove London 2020, pored Dominika Tima, nalaze se i Stefanos Cicipas - branilac titule iz 2019. godine i Andrej Rubljov.

Đoković je matematički osigurao 1. mesto na kraju godine, a ima priliku da dodatno zaradi bodove na završnom Mastersu, pošto je prošle godine ispao u grupi i osvojio samo 200 bodova, koliko nosi pobeda u jednom meču grupne faze. Dakle, Novak ima prostor da zaradi 1.300 bodova, ukoliko osvoji turnir bez poraza.

Podsetimo, Novak je ovaj turnir osvajao pet puta i samo je Rodžer Federer ispred njega po tome, jer je osvojio završni Masters šest puta.

Rezerve na turniru, ukoliko neko od prvih osam tenisera odustane su Mateo Beretini i Denis Šapovalov.

Turnir je na programu od 15. do 22. novembra. Telegraf.rs