230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

U Podgorici zaplijenjeno pola tone marihuane

Uprava policije i Uprava carina u zajedničkoj akciji "Trak" zaplijenile su 500 kilograma marihuane na carinskom terminalu u Podgorici.

210127 marica

U Podgorici je realizovana zajednička akcija koju su u dužem vremenskom periodu sprovodili službenici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije i Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

U pošiljci deklarisanoj za izvoz na carinskom terminalu u Podgorici, pronađana je biljna materija zelene boje, ukupne težine od oko 500 kilograma, za koju se osnovano sumnja da se radi opojnoj drogi marihuana.
"Na osnovu analize rizika, određen je detaljan pregled teretnog motornog vozila SCANIA nikšićkih registarskih oznaka firme "Vojičić-komerc" d.o.o, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarsiana za izvoz roba - plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kg i vrijednosti 4.950 evra za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli Brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore", navodi se u saopštenju.
Skeniranjem teretnog motornog vozila, primjećeno je da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba.
"Nakon indikacija sa snimka skenera, pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljnae materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana", ističe se u saopštenju.
O događaju je obaviješen državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.
Službenici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge su danas u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica nadležnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.V. (27) iz Nikšića i S.L. (30) iz Danilovgrada, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. RTCG