230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Vozači u Republici Srpskoj imaju pravo na besplatno uklanjanje vozila u kvaru sa puteva i javnih površina

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) obavještava sve vlasnike motornih vozila registrovanih u Republici Srpskoj da je na snagu stupio novi Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske prema kojem imaju pravo besplatnog uklanjanja vozila u kvaru sa puteva i javnih površina u Srpskoj do najbliže bezbjedne lokacije za sve učesnike u saobraćaju ili do najbližeg auto-moto društva.

220115 Slepa ams

Poslije obavljenog besplatnog prevoza vozila u kvaru do najbliže bezbjedne lokacije za sve učesnike u saobraćaju, korisnik vozila ima pravo da samostalno izabere dalji način prevoza vozila, odnosno da izabere njemu najpovoljnijeg prevoznika ili bilo kojeg privrednog subjekta koji se bavi poslovima prevoza vozila.

Podsjećamo da AMS RS ima obavezu besplatnog prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi na teritoriji Republike Srpske i BiH, kao i putnika, do željene destinacije u BiH, jednom godišnje.
Republika Srpska se, prateći zemlje u regionu i Evropi, opredijelila da pružanje pomoći na putu uredi zakonom i da uvijek ima instituciju obaveznu da oslobodi put za nesmetano odvijanje saobraćaja.

Donošenje novog Zakona ima za cilj povećanje bezbjednosti saobraćaja, ubrzanje protoka saobraćaja i pružanje pomoći svim učesnicima u saobraćaju na putevima Republike Srpske. AMS RS