230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Završeno regionalno takmičenje „Djeca u saobraćaju 2022“, pobjednici idu u finale u Istočno Sarajevo

500 učenika iz 125 osnovnih škola širom Republike Srpske (RS) u subotu (30. april 2022.) je pokazalo zavidno znanje iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom na regionalnom Saobraćajno-obrazovnom takmičenju učenika osnovnih škola RS pod nazivom „Djeca u saobraćaju 2022“, a najbolji su obezbijedili učešće na finalnom takmičenju u Istočnom Sarajevu.

220507 amsrs

Regionalno takmičenje održano je u 12 gradova i opština Srpske – u Gradišci, Derventi, Кozarskoj Dubici, Doboju, Istočnom Novom Sarajevu, Bratuncu, Mrkonjić Gradu, Tesliću, Trebinju, Rogatici, Bijeljini i Banjoj Luci.

Najbolji učenici i školske ekipe sa regionalnog takmičenja odmjeriće znanje i vještine u finalu republičkog takmičenja „Djeca u saobraćaju 2022“, koje će se održati 27. maja ove godine u Istočnom Sarajevu.

Domaćini ovogodišnjeg regionalnog takmičenja bili su Auto-moto društvo (AMD) „Кrajina“ Banja Luka, AMD „Gradiška“ Gradiška, AMD „Derventa“ Derventa, AMD „Кozara“ Кozarska Dubica, AMD „Doboj“ Doboj, AMD „Sarajevo“ Istočno Novo Sarajevo, AMD „Srebrenica – Bratunac“ Bratunac, AMD „Balkana“ Mrkonjić Grad, AMD „Teslić“ Teslić“, AMD „Rogatica“ Rogatica, AMD „Sigurnost“ Bijeljina i AMD „Hercegovina“ Trebinje.

Planom obrazovnih i preventivnih aktivnosti Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Кalendarom takmičenja Republičkog pedagoškog zavoda (RPZ) za školsku 2021/2022. godinu predviđeno je sprovođenje Saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola RS pod nazivom „Djeca u saobraćaju 2022“.

Takmičenje se sprovodi u skladu sa Pravilnikom saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola RS „Djeca u saobraćaju“. Takmičarski dio sprovodi se u dvije discipline – poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (teoretski dio) i vožnja na poligonu spretnosti (praktični dio).